Skarp kritik af flygtninges rettigheder: FN giver Danmark dumpekarakter

Sine Hav, Elna Søndergaard
FN-komité retter skarp kritik mod Danmark efter de seneste års stramninger på udlændinge- og integrationsområdet, som risikerer at undergrave flygtninges rettigheder. Det er en kritik, som Folketinget bør tage meget alvorligt.

Blog: Min fantasi har spillet fallit, når det gælder Sverige

Mikael Jalving
Absurdistan ligger lige ovre på den anden side af Øresund og Kattegat. Der foregår ting i Sverige, som mere og mere minder om Irak og Afghanistan, og det beskriver den svenske forfatter Lars Åberg poetisk og tragisk i sin nyeste bog.

JP mener: Det borgerlige Danmark er ophørt med at eksistere

At flertal af vælgerne lever på overførselsindkomster, kan i afgørende grad tilskrives, at skiftende borgerlige regeringer siden 2001 ikke bare har ladet pengene fosse ud af de offentlige kasser, men ligefrem pralet med det.

Debat: At en statsminister kan være så blind og tonedøv, ville i ethvert normalt land have medført, at denne omgående måtte træde tilbage

Pia Kjærsgaard
Sverige burde have en borgerlig regering, idet flertallet i Riksdagen er borgerligt. Men så længe de øvrige partier isolerer Sverigedemokraterna, savner enhver svensk regering et ægte folkeligt mandat.
Mest læste debat
Skriv debatindlæg

Du er velkommen til at sende et indlæg til Jyllands-Posten. Skriv til: debat@jp.dk

Vi bringer kun indlæg, der:

  • er forsynet med navn, adresse og titel/beskæftigelse
  • kun er sendt til os (mærk mailen ”kun for JP”).

Længder:

  • ”Kort sagt”-læserbreve:  400 tegn-700 tegn inkl. mellemrum (størst chance for optagelse)
  • Korte debatindlæg: 1.300-2.000 tegn inkl. mellemrum
  • Lange debatindlæg:  2.600-3.900 tegn inkl. mellemrum
  • Kronikker:  7.000-8.000 tegn inkl. mellemrum (mærk "kronik")
  • Ugens udvalgte: op til 5.000 tegn inkl. mellemrum. Ugens udvalgte er debatindlæg om personlige erfaringer/oplevelser, som tager udgangspunkt i den aktuelle debat eller tidsånd. Det bedste optages som ”Ugens udvalgte debatindlæg”.

Husk faktahenvisninger.

Skriv gerne i mailen, hvor mange tegn dit indlæg fylder.

Kommentar: Det er ikke for at ødelægge den gode stemning, men ...
Julie Rokkjær Birch
Ulla Tofte var en glædesdræber, da hun udstillede manden, der tog et billede af studieværtens korte kjole. Det er aldrig populært at være en glædesdræber, men det er nødvendigt at være det af og til.

Debat: Ursula von der Leyen er den første EU-boss, der står i spidsen for en EU-Kommission, hvor der ikke er repræsentanter fra alle EU’s medlemslande.

Rina Ronja Kari
Med et forslag om EU-krav om mindsteløn minder den nye EU-boss ganske meget om sin forgænger. Men én ting er markant anderledes – og nej, det er ikke det faktum, at hun er en kvinde. Det er derimod, at Ursula von der Leyen er den første EU-boss, der står i spidsen for en EU-Kommission, hvor der ikke er repræsentanter fra alle EU’s medlemslande.
05.12
Blog: De største syndere skal betale mere til ofre
Signe Munk
Det kniber fortsat med at tage ansvar for den globale opvarmning. Den rammer ikke de største syndere hårdest – tværtimod. Og på COP 25 skal de rigeste...