mandag 19. april 2021
Køb
Du er ikke logget ind.
  • Mit login
  • Mit abonnement
  • Mit JP
  • E-avis
  • Mine gemte artikler
  • Kontakt kundecenter
Log ind Log ud Køb abonnement
  • Seneste nyt
  • Indland
  • Politik
  • JP Erhverv
  • International
  • Europa
  • USA
  • Mellemøsten
  • Asien
  • Afrika
  • JP Aarhus
  • Aarhus
  • Syddjurs
  • Norddjurs
  • Favrskov
  • Silkeborg
  • Skanderborg
  • Odder
  • Debat
  • Livsstil
  • Digitalt
  • Mad og vin
  • Familie og sundhed
  • Sport
  • Fodbold
  • Håndbold
  • Cykling
  • Formel 1
  • Tennis
  • Kultur
  • Litteratur
  • Musik
  • Streaming, Film og TV
  • Teater
  • Debat
  • Debatindlæg
  • Leder
  • Blogs
  • Kommentar
  • Rejser
  • Bolig
  • Biler
  • Foto
  • Viden
  • Podcast
  • Briefing
  • Hjernesport
  • TV-oversigt
  • Nyhedsbreve
  • Rettelser
  • RSS
  • Virksomhedsdata
  • Persondatapolitik
  • Administrér samtykke
  • Annoncørbetalt indhold:
    • Direkte
  • Rabatkoder:
    • Asos
    • CDON
    • Shaping New Tomorrow
    • Simple Feast
    • Hiper
17/4
Dygtige vinproducenter er ofte mere eventyrlystne end deres kunder og elsker at eksperimentere i ukendt land. Resultaterne er ofte imponerende.
Seks stjerner: Her er vinen, hvis man elsker bourgogne – og ikke har råd
12/4
Det er sæsonen, der bestemmer, hvad der skal oven på smørrebrødet, mener Magnus Pettersson fra restaurant Selma. Lige nu er det oplagt at bruge agurker og rabarber.
Svensk kok gentænker smørrebrødet: »Jeg fik lyst til at udfordre tanken om, hvad der hører sammen«
11/4
Pandemien har fået flere danskere til at købe fisketegn og hente aftensmaden ved molen. Det er blevet cool at fiske, mener Dansk Sportsfiskerforbund. På Refshaleøen er det roen, der trækker i Nourdin Idrissi.
Flere griber fiskestangen: »Det var helt vildt at vende tilbage igen. Nu drømmer jeg om fisk om natten«
11/4
Svamperetter er glimrende vinledsagere, og du kan bare give den gas. Både hvidvine og rødvine fungerer, ja, selv en tør hedvin.
Svampejagt og vin? Én flaske overtrumfer alle, når du spiser svamperetter
10/4
Foråret er fuld af små spirende skud med bitre og friske smage, fortæller sankeekspert Thomas Laursen her i et uddrag af sin nye bog ”Den lille vilde”.
Sankeekspertens hemmeligheder: Disse vilde urter fra skoven, stranden og haven kan forvandle din mad fuldstændigt
10/4
Er du til saftig rødvin, der både gør lykke ved middagsbordet og i forårssolen på terrassen, bør du tage med ugens vintest til Beaujolais. Vinområdet har for længst genoplivet sig selv, efter at det sejrede sig halvt ihjel med beaujolais nouveau-bølgen. Mangfoldigheden har aldrig været større, kvaliteten ligeså, kun priserne er holdt i ave.
Vintesten: Røverkøbene bugner i Frankrigs mest undervurderede vinområde
10/4
Er du til saftig rødvin, der både gør lykke ved middagsbordet og i forårssolen på terrassen, bør du tage med ugens vintest til Beaujolais. Vinområdet har for længst genoplivet sig selv, efter at det sejrede sig halvt ihjel med beaujolais nouveau-bølgen. Mangfoldigheden har aldrig været større, kvaliteten ligeså, kun priserne er holdt i ave.
Stortest: Flere gode vine fra Beaujolais
9/4
Det er langt fra hele karakterskalaen, der bliver taget i brug i dagens mayonnaisetest. Flere af produkterne mangler ifølge dommerne både salt og peber.
Én mayonnaise har fået for meget salt, de andre har fået for lidt
8/4
Svaret er kompliceret. Og i virkeligheden er der en meget mere effektiv spise for øjnene.
Sandt eller falsk: Kan gulerødder virkelig kurere dit svage syn?
3/4
Svinet er så hverdagsagtigt og hjemligt, at vi slet ikke tænker over, hvilken vin vi skal drikke dertil.
Løft blikket – der er gode køb at gøre uden for de mest kendte områder
29/3
Topkokken René Mammen har brugt coronapausen fra Restaurant Substans til at lave sin egen madkanal på Youtube.
Topkok går på Youtube: »Mange retter er virkelig nemme at lave og helt exceptionelt lækre, hvis man gider lave dem selv«
27/3
Australsk shiraz er gået af mode, men det er ikke blevet ringere – tværtimod
Se stort på moden og giv disse vine en chance til
26/3
Den seneste årgang af Brunello di Montalcino bekræfter til fulde, hvorfor den toscanske rødvin regnes for at være en af vinverdenens største og mest interessante vinoplevelser. 2016 sætter for manges producenters vedkommende nye standarder for kvaliteten i vinene.
Stortest: Flere gode brunello-vine fra den fremragende 2016-årgang
20/3
Vi har smagt flere end 30 vine til påskelammet – og en enkelt sidder lige i skabet.
Vin: Hvad skal vi drikke til påskelammet?
16/3
Den danske natur er fuld af dyr og planter, vi spiser alt for lidt af. Det skriver Jon Lindberg, vinder af Alene i Vildmarken, i sin nye bog “Bålkogebogen”, som vi her bringer et uddrag af.
Han blev kendt som “Vildmarks-Jon”: Nu vil han have familien Danmark til at lave mad over bål
14/3
Aarhusianske Humleland er en del af et voksende antal mikrobryggerier, der eksperimenterer med smag og håndværk. Specialøllene hægter sig på den nydelseskultur, der langsomt erstatter alkoholkulturen, påpeger madsociolog.
Øllet har fået vinstatus på frokostbordet: »Vi har fået mere respekt for håndværket«
13/3
Til påske bør du ikke spise lam, men fåretunge. Det mener i hvert fald Rune Sørensen fra Restaurant Hærværk i Aarhus, der her deler sin opskrift.
Gourmetkok: Det giver mere mening at spise fåretunge end lammekrone til påske
13/3
Den seneste årgang af Brunello di Montalcino bekræfter til fulde, hvorfor den toscanske rødvin regnes for at være en af vinverdenens største og mest interessante vinoplevelser. 2016 sætter for manges producenters vedkommende nye standarder for kvaliteten i vinene.
Billig brunello løber med seks stjerner i den længe ventede 2016-årgang
12/3
Selv om der kun er 1,5 pct. fedt i letmælk, skal den smage igennem. Det mener i hvert fald vores dommertrio, som har testet, hvilken der er bedst.
Test af letmælk: »Hvis man kyler mælk ned, er det sådan en, man vil gå efter«
11/3
Anders Halskov blev sat på alvorlig prøve, da han skulle finde den perfekte flaske vin til røget laks.
Røget laks udfordrede vinanmelderen: En vin viste sig dog at ride laksestormen af uden at miste pusten
6/3
Hvis man vil finde god vin til rimelig pris, må man løfte blikket og åbne sig for verden. Og måske læse lidt på det.
»Husets hvidvin« hedder det: Man gør ofte klogt i ikke at spørge nærmere ind til indholdet
27/2
Vin kan have fejl, og fejl kan være morsomme. Interessante. Sådan smager gammeldags vin – men hvad der var gammeldags i går, kan jo være moderne i dag.
Vin må gerne ligne mennesker, og alle mennesker har jo fejl og særheder
20/2
Årstiden byder på den velkendte stenbiderrogn og den mindre værdsatte, men mindst lige så gode torskerogn. Hvad skal man drikke til?
Her er den rigtige vin til stenbiderrogn
13/2
Mâconnais har på få årtier forvandlet sig radikalt fra anonym burgundisk baghave til vinøst kraftcenter i rivende udvikling. De senere års store kvalitetsløft i regionen er netop blevet kronet med en historisk beslutning om at klassificere en stribe af områdets mest markante vinmarker.
Stortest: Flere interessante hvidvine fra Bourgogne
13/2
Bourgogne har brudt med 77 års stilstand, efter at hvidvinene fra Pouilly-Fuissé som den første appellation i Mâconnais er blevet tildelt den eftertragtede premier cru-status.
Vintesten: Efter 77 års stilstand – nu kan bønderne i legendarisk distrikt endelig gå en cru op
9/2
Kålens til tider kraftige smag stiller krav til vinen. Ifølge Anders Halskov bør du derfor gå efter en variant med syre nok til at rense ud.
Vinanmelder: Seks gram sukker gør Alsace-vin til en oplagt ledsager, når der skal kål på bordet
7/2
Hvis vi i fremtiden skal spise mere klimavenligt, kræver det, at vi gør de bæredygtige råvarer mere velsmagende. Og her spiller videnskaben en afgørende rolle, mener Mie Thorborg Pedersen, der har fundet en måde at lave chips ud af vandmænd.
Vil du spise en vandmand for at redde kloden?
7/2
Vi er vilde med måltidskasser, og coronakrisen har ikke gjort interessen mindre. Vi har testet en håndfuld af dem.
Danskerne er vilde med måltidskasser – her anmelder vi fem af dem
6/2
En mursten, noget kimchi og rigelige mængder kål er hovedingredienserne i en af michelinkok Jonas Mikkelsens favoritretter i vinterhalvåret.
Jonas Mikkelsen: »Kål har altid stået mit hjerte nær«
6/2
Den danske vinmager Peter Sisseck, berømt for sin Pingus, er begyndt at producere sherry. Og hvilken sherry ...!
Vin: Peter "Pingus" Sisseck: Her er Spaniens bedste hvidvin
5/2
Der er ingen tvivl om, at alkohol påvirker kroppen. Men er effekten stærkere, når det er koldt? Alkoholprofessor forsvarer svaret.
Myteknuser: Alkohol påvirker kroppen. Men er effekten virkelig stærkere, når det er koldt?
5/2
Corona udskyder Michelin-guidens danske stjerner
5/2
Udvalget af jordbærmarmelader er bredt. Selvom de ligner hinanden på hylden i supermarkedet, er der stor forskel på smagsoplevelsen, viser Jyllands-Postens blindtest af seks varianter.
Stor marmeladetest: Den dyreste bliver kaldt »en skændsel«, mens klassikeren er »helt hvinende sød«
23/1
Året begyndte mildt, men så begyndte det at regne. Alligevel er der mange fine vine fra årgang 2018.
Vin til tørst - sådan er årgang 2018 ofte i Châteauneuf-du-Pape
18/1
Pølsevognen fylder 100 år og oplever lille fremgang
16/1
Tysklands vinmagere har på få år skabt yderst lovende resultater med deres mousserende vine.
Stor test af bobler: Prisstærk champagne-dræber scorer fuldt hus
16/1
Fra sjælløs industriprodukt til eksklusivt, nænsomt fremstillet håndværk: Fortællingen om tysk sekt er i disse år ved at blive skrevet fuldstændigt om af landets vinelite, der har bragt ny ære og værdighed til kategorien. Ugens vintest følger i sporet på den tyske forvandling.
Stortest: Flere spændende bobler fra Tyskland
12/1
Gennemgang fra Fødevarestyrelsen viser, at fødevarerne på det danske marked generelt overholder reglerne.
Der er kun sjældent pesticidrester i dansk frugt og grønt
10/1
Den 28-årige Frederik Kløve Thostrup er nyvalgt medlem af Efterskolernes køkkenudvalg. I hans øjne spiller efterskolekøkkenerne en vigtig rolle i at udvikle den næste generations madkultur i en bæredygtig og sund retning.
Efterskolekok: »Der er godt nok mange, der helt bogstaveligt ikke ved, hvordan man piller et løg«
9/1
De fleste vil huske 2020 for mørke og grum ensomhed, men for vores vinskribent var der i hvert fald ét lys i mørket.
Nogle vine er legendariske, mytiske, sagnomspundne - denne er én af dem
Grundlagt i 1871

Adresser:

  • Mediebyen 3
    8000 Aarhus C
    +45 87 38 38 38

  • Rådhuspladsen 37
    1785 København V
    +45 87 38 38 38

Udgiver:

  • JP/Politikens Hus

Redaktionen:

  • Kontakt redaktionen
  • Indsend debatindlæg
  • Nyhedsbreve

For annoncører:

  • Annonce

    Køb abonnement

    Erhvervs­abonnement

Om avisen:

  • Om Jyllands-Posten
  • Karriere
  • Fonde og legater
  • Skole

Om avisen:

  • Persondatapolitik
  • Administrér samtykke

Ansv. chefredaktør:

  • Jacob Nybroe

For abonnenter:

  • Mit login
  • Mit abonnement
  • Mit JP
  • E-avis
  • Mine gemte artikler
  • Kontakt kundecenter
  • Abonnementsvilkår

© Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret. Læs om reglerne her