Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Kommentar: Juan Carlos flygter til udlandet. Spanien står foran en afgrund

Som om Spanien ikke var hårdt nok ramt af coronakrisen, sørger det spanske kongehus nu for yderligere udfordringer. Den korruptionsmistænkte ekskonge har taget flugten – angiveligt for at beskytte monarkiets fremtid. Men har det en fremtid i Spanien?

Kommentar: De borgerlige vinder ikke næste valg. Så prøv at bruge tiden på at overveje, hvad borgerlige værdier er for jer

Summen af historisk, rummelig borgerlighed er national identitet og kristen, gerne kulturkristen, identitet. Det skulle den borgerlige blok nok bruge lidt kræfter på at tænke over.

Kommentar: Lovgivningen beskytter ikke kvinder tilstrækkeligt godt mod overgreb

Som lovene, der skal skride ind mod vold, voldtægt og stalking, er udformet nu, er de med til at undertrykke kvinderne.

Sommerferie på hjul: Hjælp, min mand har benzin i blodet

Jeg er en cykelpige, som aldrig helt har fattet charmen ved at tonse tusinder kilometer gennem Europa i en hjemmefikset bil.

Kina og Iran er en uhellig alliance, som USA ikke kan forhindre

Vesten stiller sig i stigende grad skeptisk til det såkaldte Silkevejsprojekt, hvormed Kina ikke blot nærmer sig Europa med jernbaner, motorveje og flyruter, men bygger og køber i Centralasien, Mellemøsten, Nordafrika og Europa.

Ulla Terkelsen: Jeg ville se Venedig se ud som dengang – halvtom og uden horder af turister

Jeg satte gode venner stævne i Venedig, tog naturligvis med toget og glædede mig til at gense byen, uden at den var ved at drukne i mennesker.

SF har ret: Der er behov for at sætte skolerne fri

Man kan håbe, at SF's forslag om folkefriskoler kan igangsætte en generel tillid til, at dem, der har bedst forstand på, hvordan den enkelte skole bedst kan drives til elevernes fordel, er dem, der faktisk arbejder på og med skolen.

Pas på det vilde aktiemarked – krisen er ikke toppet endnu

Trods store omsætningstab og dystre udsigter for eksporten driver de danske aktiekurser rundt i rekordhøjt territorium. Private investorer kan roligt indstille sig på et stormfuldt efterår på aktiemarkedet.

Bliver kønnene mere lige, ved at vi leger, at vi er lige?

Kan vi i ligestillingens navn give det ene køn fordele uden at holde fast i den forskel, som vi prøver at viske ud? Det diskuterer man lige nu i golfsporten, men spørgsmålet er jo af langtrækkende, principiel karakter.

Naturen, det billige skidt, er (stadig) tidens største trend

Siden finanskrisen er naturen rykket længere og længere ind i vores liv – og vores bolig. Det er blevet en megatrend, som nu er blevet yderligere forstærket af coronakrisen.

Skal vi nu til at have en kulturpolitik igen? Hørte jeg rigtigt?

I ubemærkethed trådte den omstridte kulturminister Joy Mogensen en sen aftentime tilsyneladende i karakter og bebudede et opgør med trenden, der har truet med at gøre hendes ministerium til en afdeling af Erhvervsministeriet.

Danske mediepolitikere er ramt af et kollektivt Stockholmsyndrom

Kulturministeren ved tilsyneladende mindre om medieforliget end apotekeren i Brovst, men de borgerlige politikere er heller ikke uden skyld i, at dansk mediepolitik nærmest er ikkeeksisterende.

Mange ting er ikke, hvad de lyder til at være

Det handler om at finde det rette ord, og nogle gange er sproget så tilpas kreativt, at det udarter, så det grimme bliver kønt eller omvendt.

Vi har fået tillid til politikerne – men den er skrøbelig

Nej, 2019 var ikke et "klimavalg", men et velfærdsvalg. Hvis politikerne glemmer det, havner vi igen i 10’ernes politikerlede.

Mest Læste
  1. 1
    Analyse: Der er én arv fra præstefætrene, som er den sværeste at genrejse i DF. Og det er ikke kristendommen
    Dansk Folkeparti står i en dyb krise, og det er blevet nærmest umuligt for formanden at gøre noget rigtigt. ...