<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
25.10

JP mener: Coronatrætheden har ramt Europa

Det hjælper ikke at hælde nye restriktioner og tvangsforanstaltninger ud over hovederne på coronatrætte borgere eller virksomheder, der er truede på deres eksistens. Der er behov for en mere sofistikeret og langsigtet tilgang.
Seneste Leder
24.10

JP mener: Løse rygter og anonyme påstande må ikke ophøjes til beviser

Retssikkerheden skal være intakt for både den eventuelt krænkede og den eventuelle krænker, ellers kan det være den direkte vej til justitsmord og folkedomstole.
22.10

JP mener: Hvad skal vi egentlig med en kulturpolitik?

Hvis statens kulturinstitutioner i højere grad skal konkurrere med markedet, udvander man argumentet for at have en kulturpolitik.
21.10

JP mener: Kun én gruppe af krænkede griber til krumsablen. Heraf tavsheden

Opbakningen til den truede lærer er så sølle, at det må gøre enhver underviser eftertænksom. Vi må se i øjnene, at staten ikke kan garantere den enkelte lærers sikkerhed, hvis hun bryder islamiske tabuer.
19.10

JP mener: Frank Jensen var ikke en del af løsningen

Frank Jensen blev offer for egen adfærd – gennem 30 år og gennem de seneste døgn – uden tilsyneladende at have lært noget af det, før det var for sent.
18.10

JP mener: Bangkok styret fra Bayern

Den tyske regering har måttet tale med store bogstaver, før kong Vajiralongkorn har indset, at han ikke kan regere Thailand fra Bayern.
Se flere nyheder

Blog: MeToo viser MeToos bagside

Mikael Jalving
Der er mere og mere hykleri over bevægelsen. Tag nu ham der Frank Jensen. Hvorfor blev han nu for meget – efter 30 år?

Debat: Solkongen kommer

Anders Seneca Bang
I løbet af de næste 10 år vil solenergi slå rekord efter rekord. Allerede nu kan solkraft skabe den billigste strøm i historien, og teknologiens potentiale er enormt.
Udgivet efter 75 år: Johannes Nicolaisen løb 800 km på ski stort set uden penge på lommen
Redaktøren på den netop udgivne rejsebeskrivelse "I renernes land" er forfatterens, Johannes Nicolaisens, enke, Ida Nicolaisen. Hun fortæller her om bogen, manden, nomadeforskning og feltarbejde. 
Se flere
Seniortendens: Flere og flere pensionister gør som Annie og Ivan Lilhauge og flytter hjemmefra
En tredjedel af alle fastboende i de danske sommerhuse er over 60 år. Sommerhuse har nemlig en rekreativ virkning og er ofte så renoverede, at de sagtens kan fungere som helårsbolig for pensionisterne, mener sociolog. Og så er det et oplagt coronaskjul for seniorerne. 
Se flere
Mere
JP Aarhus
Da de andre skrumpede pga. corona, voksede Wear Group
»Vi besluttede os for at angribe i stedet for at gå i bakgear,« siger manden bag modevirksomheden Wear Group, Martin Buus Nørgaard, da han skal forklare, hvordan det er lykkedes Silkeborg-firmaet at vækste med ca. 65 pct. i coronatiden. 
Se flere