05.08

JP mener: Så er det slut med at sige »undskyld«

Hvis et officielt »undskyld« ikke er nok, vil det fremover alene blive op til domstolene at afgøre, om samfundet måtte have svigtet.
Seneste Leder
04.08

JP mener: Så tag dog ansvar: Brug mundbind!

Det kan ikke være meningen, at regeringen og myndighederne bestandigt skal udstikke forbud og påbud. Brug dog den sunde fornuft.
03.08

JP mener: Arne og det umulige løfte

De nedslidte skal have ret til at kunne få folkepension før tid, men regeringen har endnu ikke fortalt, hvordan dette valgløfte vil blive indfriet.
31.07

JP mener: Dumhed og stormtropper

Det er bekymrende, at præsident Trump tilsyneladende omgås sandheden med let hånd, spekulerer i at udsætte det kommende præsidentvalg og i øvrigt indsætter soldater i en række amerikanske byer. Og lige så bekymrende, hvordan det er med til at polarisere det amerikanske samfund.
29.07

JP mener: Pas nu på, covid-19 er her endnu

Rundt i verden huserer coronaen fortsat, og herhjemme er der tegn på, at vi er begyndt at sløse med håndsprit og afstand. Det går ikke, for vi skal helst undgå en ny samfundskritisk nedlukning af Danmark.
Se flere nyheder
Forsiden lige nu

Blog: Religionsfriheden gælder for alle II

Birthe Rønn Hornbech
Religionsfriheden er udvidet ved lov i 1992.

Blog: Nej, Mikael Jalving, du forstår det tydeligvis ikke

Christina Egelund
”Forstå det, hvem der kan. Jeg kan ikke.” Sådan afslutter Mikael Jalving sit blogindlæg ”Importen af muslimske migranter er en kronisk fiasko”. Den afslutning er et rammende resumé. For helt ærligt, så er det en lang opvisning af, at Jalving ikke forstår ret meget, når det kommer til udlændingepolitik.

David Trads: Trumps løgne og praleri ødelægger ham

David Trads
Taber Donald Trump præsidentvalget til november, har han kun én at bebrejde: sig selv. Han har gjort det uacceptable acceptabelt, og der er tilsyneladende ingen ende på, hvor god han er. Når han selv skal sige det.

Kommentar: Juan Carlos flygter til udlandet. Spanien står foran en afgrund

Per Nyholm
Som om Spanien ikke var hårdt nok ramt af coronakrisen, sørger det spanske kongehus nu for yderligere udfordringer. Den korruptionsmistænkte ekskonge har taget flugten – angiveligt for at beskytte monarkiets fremtid. Men har det en fremtid i Spanien?
Samsungs nye smartwatch har læderrem og kommer med smarte svar
Galaxy Watch 3 kombinerer tidsløst urdesign og fysisk kontrol med den nyeste wearables-teknologi. Uret finder endda selv på smarte autosvar baseret på dine seneste beskeder. 
Se flere
Viden
Dansk forsker filmede organer under hjertemassage
Hjertemassage virker, men lægerne er uenige om hvorfor. Nu giver en ny teknik ny viden, der potentielt kan lede til bedre livreddende hjertemassage, siger forsker. 
Se flere