Seneste Kronik
21.01

Kronik: For mange er for ligeglade: Demokrati er udfordret

Chris Preuss
Det er de politiske partier, der definerer og udvikler vores demokrati. Derfor er det bekymrende, at kun 4 pct. af danskerne er medlem af et parti. Det lave engagement, kombineret med lav tillid til de folkevalgte, er med til at udfordre vores samfund. Demokratikommissionen giver i dag en række svar på udfordringerne.
20.01

Kronik: Vil I have, at Velfærdsdanmark går i knæ?

Kim Ruberg, Jesper Frost Rasmussen, Erik Lauritzen, Ib Lauritsen, Holger Schou Rasmussen, Lars Erik Hornemann, Michael Böss
I arbejdet for at reformere den kommunale udligningsordning står hovedstadskommunerne hårdt fast mod provinsen og mener, at de afleverer for mange penge til resten af Danmark. Det kan blive fatalt for sammenhængskraften.
19.01

Kronik: Kan I virkelig ikke se, hvor vanvittigt det er med de tvangsfjernelser?

Camilla-Dorthea Bundgaard
Det handler ikke om forældrenes privilegier og rettigheder, når man er kritisk over for Frederiksens tvangsfjernelsespolitik. Det handler om børn, om menneskeliv.
18.01

Kronik: Grundtvigs skolefrihed er under beskydning

Bertel Haarder
Bertel Haarder er barn af den grundtvigske skole- og åndsfrihed, som nu udfordres af globaliseringen. Den nuværende regering syndede groft, da den foreslog en kraftig beskæring af tilskuddene til de frie skoler, som i forvejen er billigere i drift end de offentlige.
17.01

Kronik: Afsked med en konservativ kulturkriger

Mikael Jalving
Konservative ånder står ikke fremme i udstillingsvinduerne, men fra sit afsides landsted i England var Roger Scruton netop sådan én. Nu er han død.
16.01

Kronik: Vestens magthavere vasker hænder

Utku H. Güzel
Magthaverne har travlt med at stemple syrienkrigere som landsforrædere, men en ting er symbolpolitik – noget andet er Vestens eget engagement i både Syrien og Irak. Landene er efterladt ødelagte, og vestlige politikere ser ikke ud til at ville erkende deres medansvar.
15.01

Kronik: Danmark går balancegang mellem USA og Kina

Andreas Forsby
I forhold til de øvrige nordiske lande har Danmark det mest formaliserede og vidtforgrenede partnerskab med Kina. Det er dermed noget af en strategisk udfordring i forhold til USA.
Se flere nyheder
Forsiden lige nu

Blog: Roundup er langt bedre end sit rygte

Jens-Kristian Lütken
Roundup er til gavn for både biodiversitet og klimaet, og et borgerforslag om at forbyde sprøjtemidler med glyfosat er båret af følelser, ikke fakta.

Blog: Facebooks censur er klam

Rune Toftegaard Selsing
Eneste løsning mod Facebooks egenrådige fremfærd er lovgivning. Gøre det strafbart at forskelsbehandle politiske holdninger.

Kommentar: Lad os vove et skridt i retning af den europæiske republik

Per Nyholm
Storbritannien siger snart goodbye til EU. Måske vender Skotland og et forenet Irland tilbage til fastlandsflokken på et tidspunkt. Men hvad med Europa? Hvordan står vi på verdensscenen? Stærkt, hvis landene formår at holde den europæiske samtale i gang.
Sagnkongernes Lejre er en historisk totaloplevelse
På et meget lille geografisk område ligger fortidsminderne tæt i landskabet foruden et museum og et forsknings- og formidlingscenter, som snart kan præsentere Danmarks største rekonstruerede vikingehal. 
Se flere
Bolig
Fremtidens bolig er bygget i træ
Klimaudfordringerne har fået arkitekter verden over til at lede efter mere bæredygtige byggematerialer til fremtidens huse, og allerede nu skyder træhuse op som paddehatte i verdens metropoler. 
Se flere
Fremtidens bolig er bygget i træ
Klimaudfordringerne har fået arkitekter verden over til at lede efter mere bæredygtige byggematerialer til fremtidens huse, og allerede nu skyder træhuse op som paddehatte i verdens metropoler. 
Se flere