21.02

Kronik: Det kan godt være teknologien er ny, men vi skal holde fast i vores værdier

Ursula von der Leyen
De europæiske lande skal kræve, at de store aktører i den digitale omstilling stilles til ansvar for deres handlinger. Det er en proces, der er alt for vigtig for samfundet til at være præget af tilfældigheder.
Seneste Kronik
20.02

Politiassistent til politikerne: Jeres topstyring har dræbt motivationen

Elvir Abaz
Forslaget om at udflytte ansatte fra Rigspolitiet og oprette nærpolitistationer lyder umiddelbart godt. Men det er urealistisk og kan ende som en skandale som den, der ramte Skat.
19.02

Kronik: Public service er for vigtigt til at overlade til symbolske politiske indfald

Erik Nordahl Svendsen
Måske er det på tide at holde op med medieaftaler efter faste åremål. De fører for let til ubegrundede tilfældigheder. Eksemplerne fra de senere år har i hvert fald ikke været imponerende, når det gælder om at fremvise en samlet ide.
18.02

Kronik: Skoler lader bølle-elever tage magten

Jon Valdemar Andersen
Mange skoler svigter deres ansvar for at håndhæve god opførsel blandt eleverne. Konsekvensen er, at unge med dårlig adfærd sætter dominerende præg på hele skolen, som vi senest har set beskrevet på Viby Gymnasium.
17.02

Kronik: Hvad vil vi med vores små børn?

Stina Vrang Elias
Vi har store forventninger til vores børn. Men for at de skal kunne opfylde dem, er vi nødt til at tage dem alvorligt og lave en børnepolitik, der er lige så ambitiøs som på klimaområdet.
16.02

Kronik: Politikerne svigter handicappede igen og igen

Claus Thomasbjerg
Handicapområdet er kronisk underfinansieret, og kommunerne må foretage kreative krumspring for at få området til at hænge sammen. Besparelserne – og konsekvenserne af dem – er stærkt utilfredsstillende for de handicappede og deres pårørende. Skylden bærer Christiansborg-politikerne og KL.
15.02

Weekendpanelet: Det handler jo ikke kun om Fatima i kassen i Netto, vel? Det er frygten. Frygten

Samira Nawa Amini
Normalt bærer man et tørklæde på hovedet, men herhjemme har den omdiskuterede beklædningsgenstand tilsyneladende ni liv som ophedet debatemne. Lad os én gang for alle få svesken på disken. For det handler jo ikke om den enkelte muslimske kvinde, der vælger at gå med tørklæde, vel?
14.02

Kronik: Karakterskala mangler karakter

Pernille Rosenkrantz-Theil, Ane Halsboe-Jørgensen
Karakterer er en god ting, men ingen er perfekte, og den nuværende karakterskala motiverer ikke nok til, at eleverne dygtiggør sig, men fokuserer unødigt på fejl og mangler.
Se flere nyheder
Forsiden lige nu

Blog: Folketingets partier har givet samtykke til, at dansk fregat indgår i fransk hangarskibsgruppe, selvom franske interesser ikke flugter med de danske

Nauja Lynge
Den danske fregats deltagelse i den franske hangarskibsgruppe vil blive opfattet som dansk forståelse for den nye franske strategi. Og det kræver, at den danske politik i relation til det arktiske råd revideres.

Blog: Samtykkesnak gør mennesker til en umyndig kødklump

Marie Høgh
Hvis samtykkeloven bliver en realitet, kvæles det personlige ansvar, tilliden og friheden i slipstrømmen på #MeToo, der næres af mistillid mellem kønnene.

Søren Espersen: Vi svigter frihedens folk til fordel for kommunisterne

Søren Espersen
Det er, som om man ikke har forstået, at hver gang man bøjer sig nok så lille et nøk, bliver Kinas skruestik yderligere strammet, og Vestens manøvremuligheder mindre.
Byferie og strandkant - 10 byer, hvor du får begge dele
Når sommerferien skal bestilles, står valget ofte mellem en ferie med strand, afslapning og godt vejr eller en ferie med storby, gadeliv og besøg på museer og gallerier. Men sådan behøver det ikke at være. Her er 10 byer, hvor du får begge dele. 
Se flere