<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
16:30

Forskere står i et dilemma: Vi kan ikke tåle at tage fejl ret mange gange

Hans Erik Bøtker
Under en pandemi er det fristende at offentliggøre nye forskningsresultater så hurtigt som muligt. Men på det sundhedsvidenskabelige fakultet Health på Aarhus Universitet råder vi stadig forskerne til at lade nye resultater blive bedømt af fagfæller, før de offentliggøres. Også selv om WHO har opfordret til det modsatte.
Seneste Kronik
18.04

Kronik: Hvad er problemet egentlig: At barnet er tyk - eller at omgivelserne synes, det er forkert?

Den tværfaglige sammenslutning Ligevægt
Er det en tyk krop, der skaber problemet med ringere trivsel? Eller er det et samfund og en kultur, hvor tykke børn og unge konstant udsættes for budskaber, der betvivler deres værdi som mennesker på grund af deres kropsstørrelse? Der er god grund til at tænke anderledes end de gængse budskaber i ny rapport fra Vidensråd for Forebyggelse.
17.04

Kronik: Lad os tage en snak om udvandring her under Brechts stråtag, Tesfaye

Thomas Borchert
Den verdensberømte tyske forfatter Bertolt Brecht tilbragte nogle af sine mest produktive år i landflygtighed i et stråtækt hus ved Svendborg Sund. Her sidder jeg i dag og arbejder – og tænker på, hvad han ville have sagt til udvandringsminister Tesfaye.
16.04

Ung klimaaktivist: Politikere, hvis I har forstået klimakrisen, som I siger, I har, så er jeres løsninger godt nok ikke meget bevendt

Elise Sydendal
Greta Thunberg var spydspidsen for unge verden over, der i dyb bekymring for klimaet og deres egen fremtid indledte protester for at få politikerne til at gøre mere end blot at tale om, hvor udfordret verdens klima er.
15.04

Kronik: De nordiske lande skal gøre sig mere attraktive for medicinalindustrien, så vi kan tiltrække flere medicinske forsøg

Bertel Haarder
I Norden forstår vi hinandens sprog, vi deler kulturelle fællestræk, vi er velfærdsstater, og vi har stort set identiske sundhedssystemer. Det til trods lader et nordisk sundhedspolitisk samarbejde meget tilbage at ønske. Men potentialet er stort.
14.04

Kronik: Kære klimavismænd, danskerne vil stadigvæk spise oksekød, selv hvis vi lukker store dele af dansk landbrug

Palle Sørensen
Udspillet fra klimavismændene til nedbringelse af Danmarks CO2-udslip vil ifølge deres egne beregninger blive en barsk omgang med et farvel til hver fjerde ansatte i landbruget og 9 pct. af beskæftigelsen i fødevareindustrien.
13.04

Kronik: 11 mand kan ikke ændre forholdene i Qatar alene

Frits Christensen
Det er nytteløst og urimeligt at forlange dansk spillerboykot af fodbold-VM i Qatar. Dialog og diplomati virker bedre, med mindre regeringer og internationale organisationer gør fælles front mod undertrykkelse af menneskerettighederne.
12.04

Blå blok i et vadested: Det borgerlige Danmark lader sig køre over

Jens Rohde
At gribe en ny tidsånd​ må ikke overlades til socialdemokratismen alene. Liberale og borgerlige skal også kunne formulere svar på vores etiske fordringer og dilemmaer. Men det borgerlige Danmark glimrer ved sit fravær.
Se flere nyheder
Mest læste debat

Blog: Har du en politik, Lars Løkke?

Birthe Rønn Hornbech
Hallo, hallo, er du til stede, Lars?
»Imponerende stor lyd«: Nu kan man endelig tage Sonos med på farten – og lyden skuffer bestemt ikke
Roam er den første ægte transportable højttaler fra Sonos. Den vejer næsten intet, streamer over både wi-fi og Bluetooth og tilpasser lyden til ethvert miljø. 
Se flere