21.11

Helten fra Fløjlsrevolutionen har stadig noget at sige os: Nåede vi at tænke over, hvad Murens fald betød, inden vi stormede videre?

Hans Henning Riber
Det er på tide at støve Vaclav Havel af igen. Den tjekkiske forfatters budskaber om ”antipolitisk politik” har noget at sige om vor tid – selv om det er 30 år siden, han pludselig havnede på toppen af den politiske kransekage.
Seneste Kronik
20.11

Politikerne skal komme over deres angst for islamkritik: At sætte Egypten pistolen for tindingen er vejen til at stoppe kristenforfølgelser

Asger Aamund
Vestlige politikere er handlingslammede over for den omfattende forfølgelse af kristne, og det kan Vesten ikke blive ved med at leve med. Et økonomisk pres på et af de lande, hvor forfølgelserne er værst, er en oplagt løsning.
18.11

Sundhedsvæsenet sikrer sig ikke, at udenlandske ansatte er gode nok til dansk: Det kræver et godt helbred – og sprogøre – at være i kontakt med sundhedsvæsnet

Mikkel Lindhardt Bøhling
Patienternes sikkerhed bliver sat over styr, fordi de ansvarlige myndigheder ikke kræver ekstra sprogtræning for de udenlandske ansatte, der har svært ved dansk. Og sprogprøven er ikke garanti for, at der bliver talt forståeligt dansk.
17.11

Offentlige institutioner har et ansvar for forureningen af fremtidens storby: Skru ned for lys og lyd – det forurener

Camilla-Dorthea Bundgaard
Flere og flere går med solbriller og hovedtelefoner for at lukke støjen fra storbyens lys og lyde ude. Kan det være rigtigt, at vi skal gemme os for forureningen? Byer skal have en målsætning om at styre påvirkningen mest muligt.
Se flere nyheder
Forsiden lige nu

Blog: Klimastudenter er fremtidens studerende

Signe Munk
Det er oplagt at integrere klimaet i alle uddannelser. For det berører alle områder – og klimaet kommer kun til at fylde endnu mere.

Blog: Socialdemokratiet har tabt kampen om Sjælsmark - men krigen er ikke slut

Isabella Arendt
Kampen om Sjælsmark stod længe og hårdt. Alt for mange år har børn været fanget i fængselslignende forhold og hvor deres trivsel og psyke langsomt er ødelagt. Det er dog ikke hele krigen, der er vundet.
Googles nye spiltjeneste får lunkne anmeldelser
Google Stadia er revolutionerende for spilindustrien, da man hverken behøver konsol eller disk. 
Se flere