Seneste Kronik
27.03

Kronik: Coronakrisen har sat EU’s tunge spørgsmål skakmat

Lykke Friis
For mindre end en måned siden handlede det om EU’s budget, klimamål og Tyrkiet. Lige nu synes disse emner langt væk; coronakrisen udfordrer alle lande og EU i det, der er betegnet som den værste krise siden Anden Verdenskrig.
26.03

Kronik: Tør Mette Frederiksen tage det endelige opgør med teknokraterne?

Lars Olsen
Sundhedsteknokratiet i Danmark og Sverige har fejlvurderet den nye coronavirus, WHO og eksperter i London anbefaler en anden strategi. Mette Frederiksen har banket teknokratiet på plads, men tager hun skridtet fuldt ud?
24.03

Kronik: Vi ville ikke lytte til Asien – det burde vi have gjort

Binaifer Nowrojee
Singapore, Sydkorea og Taiwan har været effektive i bekæmpelsen af covid-19. I Vesten har mange lande sat for sent ind mod virussen, med fatale følger. Men de kan stadig drage nytte af de asiatiske erfaringer.
23.03

Kronik: Staten skal se gennem fingre med underskud

Jesper Jespersen
Budgetloven, der de senere år har styret statens udgifter stramt, skal suspenderes. Dens krav om overskud i finanserne er ødelæggende i en krisetid som nu, og i stedet skal staten sætte gang i f.eks. anlægsopgaver for at stimulere forbruget og undgå en finanskrise som følge af coronaudbruddet.
22.03

Kronik: Jeg er nu kontrolfreak i undtagelsestilstand

Solvej Hune
Som dansk statsborger, fastboende syd for Barcelona, har den seneste uge været voldsom. Antallet af smittede stiger voldsomt, og Spanien er nu i undtagelsestilstand. I dagbogsform ser jeg tilbage på begivenhederne.
21.03

Thomas Borchert: For drastisk, for lidt – eller for sent?

Thomas Borchert
Der er stor forskel på, hvilke midler statslederne griber til for at bremse corona-epidemien. Herhjemme har Mette Frederiksen taget jernhandsken på, mens hendes svenske og tyske kolleger har afholdt sig fra de mest drastiske tiltag. Men hvad er den rette vej?
Se flere nyheder
Forsiden lige nu

Blog: Apokalypsens fire ryttere rider igen

Mikael Jalving
Vi står over for ikke én eller to plager, men fire. Hyp-hyp!

Blog: Tolkiens Ringenes Herre og dens storhed

Morten Uhrskov Jensen
Jeg er ensporet og har derfor læst den ca. 15 gange.

Blog: Corona-krisen kræver proportionalitet og en exit-strategi

Alex Vanopslagh
Corona-krisen er besværlig at håndtere politisk. Og selvom tiden er ikke til politisk skyttegravskrig og rævekager, er der dog en række politiske diskussioner, der efterhånden trænger sig på.
Test: En halvkedelig mobil med en fornuftig pris
Nokia 7.2 er ikke et overvældende møde, men det er en mobil, der vil kunne tilfredsstille de flestes behov og byder på et par interessante finesser. 
Se flere
Viden
Danske forskere i opråb: Hold dig væk fra smittede familiemedlemmer
Selvom der mangler videnskabelig dokumentation, advarer tre forskere om, at massiv udsættelse for coronavirus i hjemmet måske kan forværre sygdommen. En anden forsker mener, det skaber unødig bekymring. 
Se flere