<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
28.09

Kronik: Nedlukning er nonsenspolitik

Christian Bjørnskov
Politikerne opfører sig som børn, der tror, de har kontrol over det hele, mens de sidder i en af veteranbilerne i Tivoli, når de truer med nedlukning. For studier viser, at den frygt, som regeringen holder i live, kan få værre konsekvenser, end hvis man passede på de udsatte og lod resten passe hverdagen.
Seneste Kronik
27.09

20 år med euroen: Heldigvis holdt Danmark fast i kronen

Frank Dahlgaard
Kritikerne af danskernes nej til euroen tog fejl. Det har været Danmarks redning gennem finanskrise og i det hele taget, at vi bevarede kronen i stedet for et projekt, der slog fejl og har skabt større ulighed i Europa.
26.09

Man skal ikke tage offerrollen på sig: Sofie Linde er offer, kriger og helt

Emilia van Hauen
Når man bliver angrebet, er man et offer. Uanset om man vælger at slå igen som en kriger. For i det øjeblik, vi afviser offerrollen, afviser vi, at der er en skurk, der har lavet et uacceptabelt angreb – og så risikerer vi, at skurken går fri. Det er heller ikke alle ofre, der kan være krigere, så vi har brug for helte, der kan sætte en ny dagsorden.
24.09

Ordfører om 360.000 timers kø: Helt ærligt, det kan kun gå for langsomt med at give danskerne mindre spildtid i trafikken

Kristian Pihl Lorentzen
Transportministeren skal i samråd på tirsdag for at forklare, hvorfor regeringen vil forhandle en ny plan for Danmarks infrastruktur forfra. Det haster, for danskerne bøder hver dag for, at vejene ikke kan klare mængden af trafik.
21.09

Billedet på en forsømt sektor: Uværdig ældrepleje er helt forventelig

Anne Døssing
Den kommunale ældrepleje skal varetage komplekse sygeplejeopgaver af personale, der primært består af kortuddannede og uuddannede vikarer. Hvis vi ikke får løftet kompetencerne, ansat flere sygeplejersker og gentænkt deres rolle, vil vi blive ved med at se eksempler på uværdig ældrepleje.
Se flere nyheder

Blog: Jo mere islamisk terror, jo mere tavshed

Mikael Jalving
Ikke se, ikke høre. Hvis vi lader som om, det ikke eksisterer, forsvinder det nok.

Debat: Statsgæld bliver konverteret til koraller i Det Indiske Ocean

Thomas Gringer Jakobsen
Ved at bruge et gammelt gældstrick fra firserne har en lille østat beskyttet et kæmpestort unikt havområde. Samme metode kan bruges til at beskytte naturen i mange andre lande.
Topfem: Bøger om at rejse
Lukkede grænser, karantæneregler og smittefare er tilsammen en kedelig cocktail, når man lider af udlængsel. På et tidspunkt vender det, og heldigvis kan man trøste sig med en række storslåede bøger, der stimulerer lysten til at rejse og drage på eventyr. Start med disse fem. 
Se flere
Bolig
Ny bog udråber sjællandsk ghetto til arkitektonisk perle
Der findes mange historier om hårdt belastede ghettoområder med kriminalitet, skudepisoder, udbrændte biler og overfald. Men det er langt fra virkeligheden i Tingbjerg, lyder det fra forfatter og arkitekturhistoriker Jannie Rosenberg Bendsen: »Tingbjerg er på ingen måde slum, men noget af det bedste inden for dansk arkitektur.« 
Se flere