11.08

Kronik: Fører et stadigt stærkere kinesisk militær til krig?

Bertel Heurlin
Hvordan kan Kina på sigt undergrave USA’s overlegenhed på verdensplan? Det er enkelt. Ved at agere, som man hidtil gjort: at efterligne USA. Ny rapport hævder, at Kina er klar til krig. Men vil det ske?
Seneste Kronik
10.08

Kronik: Alle dumpede coronatesten

Hans Gregersen
Heldigvis valgte de danske politikere ikke at lytte til sagkundskaben, da Danmark blev lukket ned i marts. For de fagpersoner og instanser, der skulle have givet de sikre råd, havde ikke styr på virkeligheden, som den viste sig. Flagrende og modstridende råd har præget billedet og gjort, at Danmark ikke er kommet så godt igennem coronakrisen, som vi kunne. Vi skulle have lyttet meget mere til Østen.
09.08

Kronik: DR vil ikke tage konsekvenserne, når mediet selv laver fejl

Morten Messerschmidt
Danmarks Radios egen lytter- og seerredaktør kritiserer mediets dækning af klimastoffet. Men hans kritikpunkter får ingen konsekvenser. DR er totalt uimodtagelig for den slags kritik; man føler sig som en stat i staten.
08.08

Emilia van Hauen: Mænd er ikke søde, og kvinder er ikke liderlige

Emilia van Hauen
Corona har sprængt en masse af vores kategorier i luften. Men skal vi klare os godt igennem anden halvleg, må vi selv detonere de kategorier, der ikke skaber rum for kreativitet og innovation.
07.08

Kronik: Eliteidrætten må ikke være bange for sin egen skygge

Niels Nygaard, Lars Krarup
En revision af eliteidrætsloven er netop nu i høring. Den lægger de vigtige rammer for ambitionerne om at vinde guld til Danmark. Hvis det skal lykkes, skal der balanceres knivskarpt.
06.08

Kronik: Kan Mette Frederiksen gå på line?

Brian Kruse Jacobsen
Situationer med stor usikkerhed kræver gennemsigtig formidling. Folk vil gerne vide, hvad der overvejes og planlægges – også selv om billedet ikke er helt klart. Modsat skaber tavshed grobund for spekulationer. Regeringens håndtering af coronakrisen har derfor været en linedans lige til lærebøgerne.
05.08

Danske Regioner: Den digitale læge er alt andet end en spareøvelse. Det er nærhed på afstand

Stephanie Lose, Ulla Astman
Det digitale sundhedsvæsen hjælper dem, der har det allersværest. Og erfaringerne – ikke mindst fra coronakrisen – viser, at det faktisk kan føles mindst lige så trygt at blive behandlet gennem f.eks. videokonsultationer.
04.08

Kronik: Strafskat på pensioner og forsikringer vil gøre det dyrere at være dansker

Laila Mortensen, Allan Polack, Anne-Mette Toftegaard
Hvis regeringens beregninger om at påføre den finansielle sektor en del af regningen for en tilbagetrækningsreform, vil det kunne mærkes i den enkelte danskers pengepung, advarer pensions- og forsikringsselskaber, der mener, at de i forvejen betaler stort til samfundsregningen.
Se flere nyheder
Forsiden lige nu

Blog: Hvad skal feministerne dog stille op med paven? Her hjælper ingen kønskvoter

Birthe Rønn Hornbech
Kvinders adgang til ordination har ikke noget med kvindeundertrykkelse at gøre; det er et teologisk spørgsmål. Der er stadig sogne i Danmark, hvor kvinder ikke kan få embede. Men krav om kønskvotering fremmer ikke ligestillingen, men undertrykker friheden for kirken til at indrette sig, som dens teologi og tro bestemmer det.

Debat: Coronaen har forværret et i forvejen dårligt forhold mellem Kina og USA

Ian Bremmer
Selv hvis Joe Biden vinder valget i november, vil anti-Kina-tendensen fortsætte i den amerikanske udenrigspolitik, også selv om der bruges en mere afdæmpet retorik end den, Donald Trump anvender.
Bolig
»Min have skal give et sus af glæde, hver gang jeg går ud i den«
Furiehaven nord for Aarhus er fyldt med spændende planter og byder på både smukke, velanlagte områder og vild natur. Her har Tove og Ole Themsen gennem 52 år formet og omformet den 35.000 kvm store grund, som er omgivet af marker. 
Se flere
Bæredygtighed som konkurrencebarometer
Virksomheders succes afhænger mere og mere af evnen til at integrere bæredygtighed i forretningen. En omstilling, der kan være omfattende og indeholder en del lavthængende frugter – og helt sikkert ikke er til at komme uden om. 
Se flere