Annonce
Indland

Kongehuset: Prins Henriks tilstand er alvorligt forværret

Kronprins Frederik har afbrudt sit ophold i Sydkorea.

Prins Henrik, på fransk Henri Marie Jean André de Monpezat, er født i 1934 og blev i 1967 gift med dronning Margrethe 2. af Danmark. Foto: Keld Navntoft

Prins Henriks tilstand er »alvorligt forværret«, oplyser kongehuset fredag i en kortfattet pressemeddelelse.

»Hans kongelige højhed kronprinsen har på denne baggrund afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege. Kronprinsen er nu på vej til Danmark,« oplyser kongehuset.

Tidligere på måneden kom det frem, at prins Henrik var blevet undersøgt for en tumor i venstre lunge. Tumoren havde dog vist sig at være godartet.

Ifølge kongehuset blev den 83-årige prins den 2. februar overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion. Men nu er prinsens tilstand altså forværret.

Prins Henrik undersøgt for tumor i venstre lunge - den er godartet

Forinden indlæggelsen på Rigshospitalet havde prins Henrik siden 4. januar været i Sharm El Sheik i Egypten, hvor han i mange år har kendt hotelejer Enan El-Galaly. Det ophold måtte han dog afbryde for at blive indlagt i Danmark.

Den seneste indlæggelse kommer efter en række sygdomsforløb gennem det seneste år.

I efteråret meldte kongehuset ud, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket.

Overlæge: Lungeinfektioner er alvorlige for ældre mennesker

I august sidste år måtte prinsen desuden lade sig indlægge med smerter i højre ben, der var opstået som følge af en operation i juli sidste år.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her