Seneste International debat
08.12

Debat: Vejen frem går tilbage til blomsterne og bierne

Thomas Gringer Jakobsen
En stor del af verdens insekter er ved at forsvinde, og det er et stort problem for både naturen og mennesker. Men vi ved, hvad der skal til for at redde de livsvigtige dyr.
04.12

Debat: Ursula von der Leyen er den første EU-boss, der står i spidsen for en EU-Kommission, hvor der ikke er repræsentanter fra alle EU’s medlemslande.

Rina Ronja Kari
Med et forslag om EU-krav om mindsteløn minder den nye EU-boss ganske meget om sin forgænger. Men én ting er markant anderledes – og nej, det er ikke det faktum, at hun er en kvinde. Det er derimod, at Ursula von der Leyen er den første EU-boss, der står i spidsen for en EU-Kommission, hvor der ikke er repræsentanter fra alle EU’s medlemslande.
01.12

Sikkerhedspolitisk ekspert: Truslen er rykket tættere på

Lars Cramer-Larsen
I Danmark har vi vænnet os til et sikkerhedspolitisk normalbillede, hvor vi ikke truede. Men vi er nødt til igen at omstille os til en verden, hvor sikkerhed ikke er en naturlig forudsætning for vores daglige tilværelse. I den sammenhæng er Nato helt central.
26.11

Søren Espersen: Europa vender ryggen til den grænseløse utopi

Søren Espersen
Flere og flere lande genindfører grænsekontrol. Det er en lykkelig tendens, at Europa nu vender ryggen til den grænseløse utopi.
24.11

Temperatur på verden: Brasiliens hemmelige kriminelle broderskab – Sydamerikas største narkokartel

Frida Sofie Gregersen
Kartellet anslås at have over 30.000 medlemmer, og mere end to millioner mennesker er involveret i dets kriminelle aktivitet. Det har været umuligt for de brasilianske myndigheder at få bugt med dem. Der er nemlig ingen, der rigtig ved, hvem de egentlig er.
Se flere nyheder
Forsiden lige nu
Mest læste debat

Blog: Brexit: Hvorfor laver Skotland ikke en omvendt grønlænder?

Nauja Lynge
Grønland meldte sig ud af EU (dengang EF) og er stadig en del af rigsfællesskabet. Boris Johnson kunne jo hjælpe Skotland med at forhandle en god aftale på plads.

Blog: Jeg skrev om eliten, men så blev middelklassen sur

Utku H. Güzel
Selvom jeg i mit indlæg talte om den rige hvide mand, så fik jeg endnu engang middelklassens hvide mands vrede at smage.

Blog: Lad os drikke en skål for brexit

Mikael Jalving
England trængte til en afgørelse – og fik det. Selv Margaret Thatcher må smile anerkendende fra de evige jagtmarker.
Mens vi venter på brexit: Her kan du komme tæt på briternes særlige politiske kultur
I London er scenen lige nu sat for en ny periode til Boris Johnson i kølvandet på torsdagens store valgsejr. Og du kan selv følge den politiske udvikling ved selvsyn. Vi viser vej til hovedstadens politiske hotspots. 
Se flere
Bolig
Camilla Kørschens pastelfarvede juleunivers
Nogle er skeptiske, nogle er glade, og nogle er bare lidt trætte. Sådan er vi mennesker, og sådan er figurerne i Lucky Boy Sunday også. Designvirksomheden er kendt for sine bløde og skøre bamser i alpakauld, men sidste år lancerede de glaskugler til juletræet, og i år har de lavet helt nye kugler til det skæve og pastelfarvede juleunivers. 
Se flere
2022 skal være musikkens år i Aarhus
Aarhus Music City 2022 er titlen på et projekt, der skal gøre 2022 til musikbyår i Aarhus og gøre byen kendt som Danmarks bedste musikby. 
Se flere