Seneste USA
Se flere nyheder
Forsiden lige nu

Kronik: Københavns succes er statistisk bedrag

Danmarks Statistiks officielle tal viser, at 50 pct. af Danmarks eksport kommer fra hovedstadsområdet, og at en god tredjedel af vores bruttonationalprodukt bliver lavet der. Men de tal er misvisende, skriver Balance Danmarks bestyrelse i denne kronik.

Forsker fra Diis: Fortællingen om dansk udviklingshjælp er næsten blevet borte

Lars Engberg-Pedersen
Danmark bruger fortsat mange penge på det internationale udviklingssamarbejde, men den strategi, som Folketinget har vedtaget for arbejdet, er kun delvist i overensstemmelse med befolkningens interesser.
Analyse
Hanois åndehul: Her er kitsch, pomp og pragt i magtens centrum
Ba Dinh er et af Hanois åndehuller og centrum for landets magt. Herfra kontrollerede den franske kolonimagt de indokinesiske erobringer, og her udstikker Kommunistpartiet kursen for Vietnams fremtid. I år er det 50 år siden, Ho Chi Minh døde, og det vil blive markeret. 
Se flere
Bolig
Boligluksus deler jysk vækstby: »Er det meningen, at pøblen skal bo i udkanten af byen, så vi ikke generer rigmændene?«
Startskuddet har netop lydt til et nyt byggeri af 27 luksusboliger på Sølystvej i Silkeborg. Lejlighederne er indflytningsklar til maj næste år, men den offentlige mening er ikke helt på omgangshøjde med hverken kommunens eller bygherrens planer for byen. 
Se flere
Derfor kan du føle dig afhængig af mobilen
Skærmafhængighed er ikke det samme som ludomani, men de bagvedliggende mekanismer kan sammenlignes, forklarer ekspert. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her