Wozniacki vandt i tusmørket over Wimbledon

I en sen aftenkamp nåede Caroline Wozniacki at spille sig videre til tredje runde i Wimbledon.

Artiklens øverste billede
Caroline Wozniacki hilser på Tsvetana Pironkova efter kampen. Foto: Alastair Grant/AP

WIMBLEDON

Caroline Wozniacki sørgede for at gøre arbejdet færdigt, lige inden mørket faldt over Wimbledon-anlægget og umuliggjorde mere tennisspil. De to spillere kom først i gang med kampen klokken 19.45, og det gav et tidspres. Spillerne begynder typisk at få problemer med at se boldene omkring kl. 21, så derfor havde de en time og et kvarter til at spille i. Det var lige præcis nok tid for Caroline Wozniacki til at vinde over bulgarske Tsvetana Pironkova med 6-3, 6-4. Sidste bold blev slået præcis klokken 21.08.

Det var vigtigt, at danskeren nåede at vinde kampen torsdag aften, fordi havde de været nødt til at afbryde den på grund af mørke, skulle de to spillere have været på banen igen fredag, og det havde kostet en dansk hviledag.

Nu får hun fri fredag, inden hun lørdag møder den useedede ester Anett Kontaveit.

Wozniacki bevægede sig bedre end sin modstander, der var tapet op på højre skulder, og ankom med en stor klodset forbinding om låret. Det lignede en, der var bundet på i et nærliggende samarittelt, og det så også ud til, at den bulgarske spiller var hæmmet i sit løb. I hvert fald i slutningen af første sæt, hvor hun ikke løb efter sætbolden.

Caroline Wozniacki løb efter alt, og hun nåede mange umulige bolde. I kampens andet parti hentede hun en bold helt ude i forhåndssiden, som hun fik sendt op i luften i en blød bue. Det var indsatsen værd, fordi Pironkova sendte sit smash ud af banen, og det gav et servegennembrud.

Pironkova viste glimtvis noget af det spil, som sendte hende i Wimbledon-semifinalen i 2010 og i kvartfinalen i 2011. Det niveau har hun ikke længere, og Wozniacki spillede på et højere niveau. Hendes grundslag var bedre, og tungere, og hun bevægede sig bedre.

Midt i første sæt var der lidt dansk knas efter et par uprovokerede fejl og et par stopbolde, der blev på egen side.

Det kostede et serveparti, men da hun ikke havde problemer med at bryde Pironkovas serv, der til tider var noget slatten, endte det med, at hun vandt første sæt med 6-3.

Det var en lun engelsk sommeraften. Enkelte damer i havde gang i en vifte, selvom solen var gået ned bag tribunen.

Pironkova lignede en spiller, der havde lyst til at give op, da hun stavrede op imod sin stol efter at have tabt første sæt.

Men det gjorde hun ikke. Hun åd sig ind på danskeren, der ellers fik en god start på andet sæt, selvom hun gled, da hun løb op til en stopbold. Den nåede hun og vandt duellen, og hun var ikke mere medtaget, end at hun leverede et stærkt lob på den næste bold og brød til 3-1. Pironkova havde dog ingen planer om at give op, selvom det efterhånden var halvmørkt.

Der blev skramlet med flasker bag bane 2, hvor kampen blev spillet, fordi de var ved at rydde op på anlægget. Der blev kun spillet på et par baner. Mange tilskuere var gået hjem, og der var ikke fyldt på tribunen. Måske var der trukket over imod det jazzband, der kunne høres i første sæt.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.