Sport

Axelsen efter tildeling af Danmarks fornemmeste sportspris: »Det er jeg rigtig, rigtig glad for«

Badmintonspilleren er i øjeblikket nummer et på verdensranglisten.

Kun en gang tidligere er prisen gået til en badmintonspiller. Det skete, da Camilla Martin fik æren i 1999. Men Viktor Axelsen viste sig i år at være danskernes favorit, og dommerkomiteen pegede enstemmigt på det fynske talent. Foto: Gregers Tycho

Viktor Axelsen er blandt en eksklusiv skare af sportsfolk, som kan bryste sig af at være vindere af landets største sportspris.

Årets Sportsnavn
  • Det er 27. gang, at Morgenavisen Jyllands-Posten og Danmarks Idrætsforbund uddeler prisen.
  • Danskerne har haft mulighed for at give deres besyv med ved en afstemning på jp.dk, og derudover har kåringen ligget i hænderne på en priskomité.
  • Komitéen har bestået af kulturminister Mette Bock (LA), DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm Hansen, Team Danmark-formand, Frank Jensen, Team Danmark-direktør, Lone Hansen samt chefredaktør Jacob Nybroe og sportsredaktør Troels Henriksen fra Jyllands-Posten.
Det står klart, efter han i forbindelse med gallashowet "Sport 2017" blev tildelt prisen Årets Sportsnavn.

Da badmintonspilleren i øjeblikket befinder sig i Indien, var det hans søster, Johanne, der tog imod prisen på hans vegne.

»Jeg kunne ikke ønske mig en bedre person til at tage imod den pris. Det er jeg rigtig, rigtig glad for,« lød det fra vinderen, før han fortsatte:

»Først og fremmest tak Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, tak til Jyllands-Posten og tak til DIF.«

Den 24-årige badmintonspiller har markeret sig ved flittigt at have trukket titler hjem i det forgangne år.

I efteråret 2017 blev han således verdensmester efter at have besejret kineserne Chen Long og Lin Dan i henholdsvis semifinalen og finalen. Efterfølgende placerede han sig i toppen som nummer et på verdensranglisten.

»Årets Sportsnavn gives således i år ikke for en enkeltstående flot præstation, men for en magtdemonstration set over hele året,« siger Troels Henriksen om begrundelse for, at prisen tilfaldt Viktor Axelsen.

Spændingen er udløst: Viktor Axelsen er Årets Sportsnavn

Blandt de øvrige nominerede til Årets Sportspris 2017 var tennisspilleren Caroline Wozniacki og 49 FX-sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen.

I forbindelse med "Sport 2017" vandt Viktor Axelsen desuden BT Guld-prisen for årets danske sportspræstation i 2017 for at vinde VM-titlen i herresingle.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Tidligere vindere
Årets sportsnavn - Tidligere vindere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her