Sport

Viktor Axelsen er Årets Sportsnavn

Det er ikke en enkeltstående præstation, der har sikret fynboen titlen.

Sådan så Viktor Axelsen ud, da han i december 2017 slog Lee Chong Wei og vandt sæsonfinalen i Dubai. Foto: Kamran Jebreili/AP Photo

Badmintonspilleren Viktor Axelsen har i det forgangne år svunget sin ketcher med så stor snilde, at han nu kan slutte sig til den eksklusive skare af sportsfolk, der kan kalde sig vindere af den fornemme sportspris Årets Sportsnavn.

Viktor Axelsen
  • Født: den 4. januar 1994 (24 år)
  • Højde: 194 cm
  • Vægt: 88 kg
Sportslige bedrifter:
  • VM-guld i 2017
  • OL-bronze i 2016
  • Vinder af VM for hold i 2016
  • VM-bronze i 2014
  • EM-guld i 2016
  • U19-verdensmester i 2010
  • Tre finalesejre i Super Series-turneringen
Lørdag aften blev den 24-årige fynbo udråbt som årets titeltager ved det store gallashow ”Sport 2017” i Boxen i Herning. Og det er velfortjent, mener Jyllands-Postens sportsredaktør, Troels Henriksen.

»Efter at have vundet OL-bronze i 2016 var 2017 Viktor Axelsens helt store, internationale gennembrud til toppen af badmintonsporten. Axelsen har efter min vurdering leveret en af de største danske idrætspræstationer i det seneste årti,« siger han.

Kun en gang tidligere er prisen gået til en badmintonspiller. Det skete, da Camilla Martin fik æren i 1999. Men Viktor Axelsen viste sig i år at være danskernes favorit, og dommerkomiteen pegede enstemmigt på det fynske talent.

I december svarede over halvdelen af 2.000 adspurgte danskere i en Wilke-måling, at de så Axelsen som årets sportsnavn, mens tennisspilleren Caroline Wozniacki fik 14,6 pct. af stemmerne. 49 FX-sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fik 7,7 pct. af stemmerne.

Badmintonspilleren trak flittigt titler hjem i 2017. I efteråret blev han verdensmester efter at have sejret over kineserne Chen Long og Lin Dan i semifinalen og finalen. Efterfølgende lagde han sig i top som nummer et på verdensranglisten.

»Årets Sportsnavn gives således i år ikke for en enkeltstående flot præstation, men for en magtdemonstration set over hele året,« siger Troels Henriksen.

Nomineret til Årets Sportsnavn 2017: Vejen til selvindsigt gik over et par yderst sjældne byture

Viktor Axelsens bedrifter stikker ud - selv i et år med flere fornemme danske sportspræstationer, siger administrerende direktør for Danmarks Idrætsforbund (DIF), Morten Mølholm.

»Det er 20 år siden, at vi sidst har haft en dansk verdensmester i herresingle på trods af vores stolte badmintontraditioner i Danmark, hvilket understreger det exceptionelle i Viktors Axelsens VM-titel. At han samtidig kan lukke 2017 med at vinde de prestigefyldte sæsonfinaler og slutte som nummer et på verdensranglisten, viser, at han har haft et fantastisk år. Viktor Axelsen er derfor en værdig vinder,« siger han.

Det er 27. gang, at Morgenavisen Jyllands-Posten og Danmarks Idrætsforbund uddeler prisen. Danskerne har haft mulighed for at give deres besyv med ved en afstemning på jp.dk, og derudover har kåringen ligget i hænderne på en priskomité.

Den bestod i år af kulturminister Mette Bock (LA), DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm Hansen, Team Danmark-formand, Frank Jensen, Team Danmark-direktør, Lone Hansen samt chefredaktør Jacob Nybroe og sportsredaktør Troels Henriksen fra Jyllands-Posten.

Herunder kan du se de tidligere vindere af Årets Sportsnavn.

Se vinderlisten: Mette Jacobsen var den første i 1991

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Tidligere vindere
Årets sportsnavn - Tidligere vindere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her