Annonce
Politik

Socialdemokraternes udenrigsordfører genopstiller ikke

John Dyrby Paulsen fra Socialdemokraterne forlader Folketinget ved næste valg, meddeler han.

Udenrigsordfører John Dyrby Paulsen (S) melder sig i rækken af folketingspolitikere, som takker af ved næste valg. Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto

Socialdemokraternes udenrigsordfører, John Dyrby Paulsen, melder sig nu på den efterhånden lange liste over folketingsmedlemmer, som ikke længere vil sidde i Folketinget efter næste valg.

Den 51-årige politiker meddeler, at han ikke genopstiller til næste valg.

"Jeg har valgt ikke at genopstille, fordi jeg efter 10 år i Folketinget gerne vil prøve noget andet, og jeg vil ikke bede vælgerne om at stemme på mig eller vores gode lokale folk om at arbejde for mit genvalg vel vidende, at jeg har lyst til at lave noget andet," skriver John Dyrby Paulsen i en pressemeddelelse tirsdag.

Dermed skal hans kreds, Slagelsekredsen, finde en ny kandidat.

Folketingets yngste politiker genopstiller ikke

John Dyrby Paulsen understreger, at beslutningen ikke har noget at gøre med Socialdemokraternes tvivlsomme meningsmålinger og udsigten til måske at tabe regeringsmagten. Selvom han blev garanteret genvalg ville han alligevel trække sig nu, skriver han.

Ved kommunalvalget i 2013 blev John Dyrby Paulsen valgt til byrådet i Slagelse, og har siden da både passet arbejdet i Folketinget og det kommunale.

På Christiansborg har han særligt gjort sig bemærket som socialdemokratisk forsvarsordfører. Tidligere har han blandt andet været skatteordfører og integrationsordfører.

Thorning-kritikers datter kan være på vej mod Folketinget

Desuden var han i september et varmt bud på en ny skatteminister, i kølvandet på rokaden, som var blevet udløst af Margrethe Vestagers udnævnelse til EU-kommissær. Men posten endte som bekendt med at gå til John Dyrby Paulsens partifælle Benny Engelbrecht.

"Jeg har været særdeles glad for mine 10 år i Folketinget, og vil under ingen omstændigheder have været dem foruden. Folketinget er en meget speciel arbejdsplads med gode kolleger blandt de andre MF’ere og blandt de ansatte på Christiansborg. Særligt har arbejdet med dansk forsvars- og udenrigspolitik, arbejdet i NATO PA og kampen for lokale arbejdspladser været interessant, og det er fortsat områder, der har min meget store interesse."

I forvejen er listen over politikere, som ikke genopstiller, lang.

Hos Socialdemokraterne gælder det politikere som Ole Sohn, Jeppe Kofod, Torben Hansen og Karen Hækkerup, som i oktober forlod Folketinget til fordel for et direktørjob i Landbrug & Fødevarer.

Hos SF takker Anne Baastrup og Pernille Vigsø Bagge af, mens De Radikale skal sige farvel til Jeppe Mikkelsen og Nadeem Farooq.

De Konservatives politimand takker af

Grundet Enhedslistens rotationsprincip kan partiets to garvede herrer, Per Clausen og Frank Aaen, ikke genopstille ved det kommende valg.

De Konservative skal tage afsked med Tom Behnke, Per Stig Møller og Charlotte Dyremose. Lene Espersen er allerede trådt ud af Folketinget.

I Venstre har blandt andre Birthe Rønn Hornbech (V), Henrik Høegh (V), Karen Jespersen (V) og Eyvind Vesselbo (V) meddelt, at de ikke genopstiller.

John Dyrby Paulsen blev efter to vikarperioder fast medlem af Folketinget i 2006. Inden da havde han siddet syv år i byrådet i Korsør.

Folketingsvalget skal afholdes senest 15. september i år.

Følg
Jyllands-Posten
S-kandidat om valg: Det bliver blodigt
Socialdemokratisk tilbagegang ved valget vil koste prominente navne deres plads i Folketinget. Det betyder åben kamp om mandaterne landet over. Få overblik over det Socialdemokratiske mandatspil.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan »næsten være lige meget«

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.s besparelser.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her