Annonce
Politik

Freddy Blaks datter i spil i S

Helle Blak er åben for at stille op i kreds, der bliver ledig efter udenrigsordfører.

John Dyrby Paulsen (S) har besluttet ikke at genopstille. Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto

Det var Freddy Blak (S), der fandt på øgenavnet »Gucci Helle« om Helle Thorning-Schmidt (S), da de sad i Europa-Parlamentet sammen i starten af 00’erne. Nu kan Blaks datter, den 44-årige Helle Blak, være på vej mod et liv tæt på partiformanden – nemlig som del af den Socialdemokratiske folketingsgruppe på Christiansborg.

Der skal dog lige falde et par brikker rigtigt først: Helle Blak, der sidder i Slagelse byråd, skal vælges af de lokale S-rødder som kandidat, så skal hun vælges af vælgerne – og Thorning-Schmidt skal naturligvis forblive i folketingsgruppen. Allerførst skal Helle Blak dog vælge at stille op i Slagelse-kredsen, som er ledig, efter John Dyrby Paulsen (S) har besluttet ikke at genopstille.

»Jeg har altid tænkt, at folketingspolitikere har gået på universitetet hele livet. Men måske er det slet ikke tosset. Måske er det dét, dansk politik og Socialdemokraterne har brug for. Nogle lidt tossede koner, der har prøvet livet på en anden måde. Det er spændende, men jeg har ikke besluttet mig endnu,« siger Helle Blak.

Socialdemokraternes udenrigsordfører forlader Folketinget

Dyrby begrunder sit stop efter 10 år således:

»Helt nøgternt set bliver jeg ikke minister efter valget, uanset hvem der vinder. Så ville jeg være blevet det i den her periode. Jeg er ikke bitter, jeg konstaterer det bare. Det ville jeg gerne have været. Hvis jeg gerne vil prøve noget andet interessant i mit arbejdsliv, så skal det være nu,« siger den 51-årige Dyrby, der er en mulig kommende borgmesterkandidat i Slagelse.

»Det er bestemt en mulighed, som jeg ikke vil udelukke,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kvinde æresdræbt d. 9. september i Århus

Jaleh Tavakoli
Et menneske må være dydig og have ære. Et menneske lever for sin dyd/ære. Kvinder med dårligt blod [af familier der lever uden ære] skal holde sig væk. Kvinder som dig.

Blog: Bryd med bankernes magt, split dem op

Signe Munk
Får vi ikke stækket bankernes magt i samfundsøkonomien, så bliver det fællesskabet, som holder for, når det går galt.

Blog: S bremser dansk økonomi med myter

Morten Løkkegaard
Socialdemokratiet har sammen med fagbevægelsen i årevis pustet til myten om, at østeuropæere, der arbejder i Danmark, dumper lønnen og forringer vilkårene for danskere. Problemet med den fortælling er bare, at det er forkert.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her