Politik

Ny Slagelse-borgmester: Nogle gange fortryder jeg, at vi ikke fandt en anden kopimaskine

Forhandlingen om en ny borgmester har været langvarig i Slagelse. Jyllands-Posten har talt med John Dyrby Paulsen (S) om udfordringerne og den nye aftale.

John Dyrby Paulsen (S) har torsdag lavet en aftale med Villum Christensen (LA) om at dele borgmesterposten i Slagelse de kommende fire år. Foto: Rasmus Flindt Pedersen.

Med 16 ud af 31 mandater har Socialdemokratiet, Enhedlisten, SF og Liberal Alliance torsdag udarbejdet en aftale og sikret Slagelse en ny borgmester. Eller nærmere to nye borgmestre.

For i aftalen står der, at John Dyrby Paulsen (S) skal være borgmester i de første to år, og fra 1. januar 2020 har Liberal Alliances Villum Christensen så mulighed for at overtage sædet.

Jyllands-Posten har talt med John Dyrby Paulsen om den nye aftale. Og den gamle aftale, der blev lavet på valgnatten, men aldrig underskrevet, da kopimaskinen var gået i stykker:

- Er du en glad og tilfreds mand i dag?

»Jeg er glad for aftalen. Politik er de muliges kunst. Og det her var det, der var muligt i den situation, vi var i. Nu vil vi i forhandling med de andre partier, for at formulere en fælles politik. Vi vil satse på en bred aftale.«

- I aftalen, som har modtaget en del kritik, står der, at dig og Villum Christensen skal deles om borgmesterposten. Hvorfor har i lavet den aftale?

»Det var det, som kunne lade sig gøre. Der er ikke så meget mere at sige en det.«

- Villum Christensens bagland har jo været imod, at han er det afgørende mandat i forhold til at vælge en rød borgmester. Er den halve borgmesterpost en måde at overtale dem?

»Ja. Det er for at få tingene til at gå op. Ellers havde han ikke fået den mulighed. Det er prisen.«

Deling af borgmesterpost er kun set få gange før i nyere tid

- Vil du så gå af i 2020, hvis Villum Christensen ønsker at overtage posten?

»Som der står i aftalen, så er der mulighed for det, hvis Villum Christensen ønsker det om to år.«

- Og hvilke ting skulle gøre, at det ikke er en mulighed?

»Det ved jeg ikke lige nu. Nu håber jeg først og fremmest på, at vi kan komme godt i gang.«

- Kan du forstå, at andre partier, som bl.a. DF, kalder aftalen »mystisk« og »mærkværdig«?

»Ja da. Det kan jeg da godt forstå. Men politik er de muliges kunst. Og det her var det, der var muligt.«

DF'er om delt borgmesterpost: »Det er ikke en aftale, der skaber den ro, vi har brug for«

- Medierne har jo været gået hårdt til jer i dag...

»Nej, det ved jeg ikke. Det er politik. Og det er en speciel konstituering, hvor nogle løb fra aftalen på valgnatten. Og nu har vi så lavet en ny aftale.«

- Er det Radikale Venstre, som du mener, der løb fra aftalen?

»Ja, det er det.«

- Jeg har tidligere talt med Villum Christensen, der fortalte, at der på valgnatten var givet hånd, men aftalen blev ikke skrevet under, fordi kopimaskinen var i stykker.

»Ja, det er rigtigt. Vi havde sendt det ud på mail. Og kl. halv fire gik jeg ud til medierne, og de (støttepartierne, red.) stod alle bag mig. Men... det er politik. Jeg var skuffet over det, men vi må videre.«

- Fortryder du, at I ikke fandt en anden kopimaskine, som virkede på valgnatten?

»Nej... Eller jo. Nogle gange så gør jeg. Men måske havde situationen ikke været anderledes. I politik er ord vigtige og et ord, synes jeg, man bør kunne stole på.«

Derfor står Slagelse uden borgmester: Kopimaskinen var i stykker

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her