Politik

LA og S skal dele borgmesterkæden i Slagelse

Liberal Alliance og Socialdemokratiet kan dele borgmesterposten i Slagelse.

John Dyrby Paulsen (tv.) og Villium Christensen (LA) skal dele borgmesterposten i Slagelse. Foto: Lars Krabbe

Efter adskillige dages forhandlinger er borgmesterkabalen nu gået op i Slagelse - på temmelig overraskende vis.

Det skriver TV Øst, der er i besiddelse af en underskrevet aftale.

Valget er nemlig faldet på en lidt ukonventionel løsning. Ifølge mediet har partierne valgt, at Socialdemokratiet og Liberal Alliance skal deles om posten.

Således skal Socialdemokratiets John Dyrby Paulsen havde borgmesterkæden den 1. januar og to år frem, og derefter kan Liberal Alliances Villum Christensen overtage posten.

Radikalt byrådsmedlem i Slagelse: Jeg må være den voksne

Aftalen er formuleret sådan, at der den 1. januar 2020 vil være mulighed for - hvis ønsket af Liberal Alliance - et skifte mellem John Dyrby Paulsen og Villum Christensen.

Af teksten kan man også læse, at Dansk Folkepartis Ann Sibbern skal tilbydes viceborgmesterposten.

»I erkendelse af, at vi står over for en lodtrækning om borgmesterposten, accepterer SF i den givne situation aftalen mellem A (Socialdemokratiet, red.) og I (Liberal Alliance, red.), men har betinget sig, at det brede samarbejde fortsat forfølges bl.a. med mulighed for et betydeligt antal udvalgsposter til O (Dansk Folkeparti, red.), V samt B (Radikale Venstre, red.) og bemærker desuden, at det er en betingelse, at posten som viceborgmester tilbydes til Ann Sibbern (O),« lyder det i aftalen.

Borgerlige frygter lodtrækning om borgmesterpost i Slagelse

Villum Christensen fik 390 personlige stemmer ved valget, hvor hans parti fik 2,7 pct. af stemmerne i kommunen.

Med denne aftale giver Liberal Alliance den røde blok sit magiske 16. mandat. Partiets mandat har været afgørende i de langtrukne forhandlinger, fordi hhv. rød blok med Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten og blå blok med Venstre, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti hver kun kunne tælle til 15.

Villum Christensen har forhandlet med begge blokke, men har nægtet at lægge sit mandat hos den siddende borgmester, Venstres Stén Knuth.

Stén Knuth, der tidligere havde afvist at pege på en anden mulig borgmesterkandidat, trådte onsdag aften til side og forsøgte at skabe en bred aftale med DF's Ann Sibbern eller Venstres Knud Vincents i borgmesterstolen, har Venstre selv meldt ud.

Disse forslag fik ikke opbagning fra den røde blok og Liberal Alliance, meddelte Venstre efter mødet i et Facebook-opslag.

»Vi er dybt, dybt overraskede over, at man ikke er gået efter en bredere løsning,« siger Knud Vincents til TV Øst oven på nyheden om den delte borgmesterpost.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her