Annonce
Mad & Vin

Sund hverdagsmad med Suzy Wengel: Burgeren du kan spise uden dårlig samvittighed

Sådan laver du en burger, som er både grønnere og indeholder færre kalorier.

FAKTA

Suzy Wengel er en af Danmarks mest populære kostvejledere med sit Sense-program.

Hun har solgt flere end 200.000 bøger, holder foredrag om kost og livsstil og har mere end 114.000 følgere på Facebook og 23.000 følgere på Instagram. Hos Jyllands-Posten er hun en fast og populær blogger om kost og livsstil.

I denne serie madvideoer præsenterer Suzy Wengel kendte hverdagsretter med et sundt og lækkert twist, fra morgenmaden over frokosten og til aftensmaden.

Der er noget for alle aldre og til hele familien.

Læs mere om Suzy Wengel på hendes hjemmeside.

Suzy Wengel har designet en grønnere udgave af burgeren, som har omtanke på kalorierne. Se hvordan den laves i videoen foroven.

Opskriften:

Tilberedningstid: 30 minutter

Mængde: 2 personer

Bemærk: Mænd kan få en lidt større bøf og lidt flere kartoffelstave end en kvinde.

1 bagekartoffel

1 kvist rosmarin

10 g smør

300-400 g hakket oksekød 3-6 %, efter behov

Salt og peber

1 squash

40 g parmesan

1 tomat

1 rødløg

80 g spidskål

Sund hverdagsmad med Suzy Wengel: Suppen, der mætter på den gode måde

4 spsk. fraiche 5 %

1 spsk. ketchup

1 burgerboller, gerne fuldkorn

Skær kartoflen i grove stave og sæt dem til at stege i smør. Pil rosmarinbladene fra stilken og drys dem over kartoflerne.

Form to bøffer, som er lidt større end selve burgerbollen i diameter, krydr med salt og peber og steg dem sammen med kartoffelstavene.

Skær lange strimler af squash og drys med revet parmesan og krydr med lidt salt. Bag dem i ovnen ved 250 grader til de tager farve.

Skær tomat og rødløg i skiver. Og snit spidskål helt fint.

Bland fraiche og ketchup og smør brugerbollerne med et godt lag dressing. Byg din burger: Underbolle, spidskål, tomat, bøf og slut af med squashstrimlerne med parmesanost. Brug en træspyd til at holde burgeren sammen med.

Det bør der ligge på din tallerken

En burger og en halv håndfuld kartoffelbåde.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen:

Håndfuld 1+(2): Squash, tomat, rødløg, spidskål

Håndfuld 3: Oksekød

Håndfuld 4: Brød, kartoffel

Fedt: Smør, parmesanost

Mælkedressing: Fraiche 5 %

Video: Sund hverdagsmad med Suzy Wengel: Sådan gør du havregrøden ekstra lækker og mættende

Smagsgivere: Salt, peber, ketchup, rosmarin

Tip

Er du vild med grill? Giv bøffen lidt grillkrydderi og steg den i få minutter på en varm grill.

654 kcal per portion

Kulhydrat: 41 g

Kostfibre: 6 g

Protein 60 g

Fedt: 25 g

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kronik: Vi ønsker at bygge bro og sikre sammenhæng for patienten
Stephanie Lose (V), Ulla Astman (S), Sophie Hæstorp Andersen (S), Heino Knudsen (S), Anders Kühnau (S)
En ny funktion som ”brobyggersygeplejerske” skal skabe langt bedre patientforløb på tværs af sundhedsvæsenet for at sikre sammenhæng, overblik og tryghed for patient og pårørende.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her