Annonce
Mad & Vin

Sund hverdagsmad med Suzy Wengel: Suppen, der mætter på den gode måde

Få tips til, hvordan du gør din hverdagsmad lidt mere lækker og sund.

FAKTA:

Suzy Wengel er en af Danmarks mest populære kostvejledere med sit Sense-program.

Hun har solgt flere end 200.000 bøger, holder foredrag om kost og livsstil og har mere end 114.000 følgere på Facebook og 23.000 følgere på Instagram. Hos Jyllands-Posten er hun en fast og populær blogger om kost og livsstil.

I denne serie madvideoer præsenterer Suzy Wengel kendte hverdagsretter med et sundt og lækkert twist, fra morgenmaden over frokosten og til aftensmaden.

Der er noget for alle aldre og til hele familien.

Læs mere om Suzy Wengel på hendes hjemmeside.

I denne video præsenterer Suzy Wengel sin udgave af en populær hverdagsret: Klar suppe med kød- og melboller. En mættende suppe, hvor fyldet dominerer.

Tilberedningstid: 20 minutter. Mængde: 2 personer.

Opskriften:

0,5 liter okse- eller hønsekødssuppe (frost)
200 g gulerod
200 g porre
100 g edamamebønner
60 g enokisvampe
250 g kødboller
100 g melboller
1 bolle, fuldkorn
1-2 tsk. smør
Pynt med persille

Fremgangsmåde:

Tø suppen op i en gryde.
Skær gulerod i skiver og kom dem i suppen. Tilsæt porre i skiver og lad suppen koge i fem minutter, før melbollerne tilsættes. Kort før servering kommes edamamebønner og melboller i.

Det bør der ligge på din tallerken:

Suppe med to håndfulde grøntsager. Tilsammen en god håndfuld edamamebønner og kødboller. En halv håndfuld melboller. En halv bolle med smør.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen:
Håndfuld 1+(2): Gulerod, porre, enokisvampe
Håndfuld 3: Edamamebønner, kødboller
Håndfuld 4: Melboller, brød
Fedt: Smør, lidt fedt fra den færdigkøbte suppe
Smagsgivere: Persille, diverse fra den færdigkøbte suppe

Tip: Suppe er fin restemad. Brug bouillon eller frossen suppe sammen med grøntsagsrester og en rest kylling eller steg.

Tip: Brug suppegrønt fra frost hvis du vil benytte dig af den lynhurtige tilberedningsmetode.

489 kcal per portion
Kulhydrat: 32 g
Kostfibre: 9 g
Protein 30 g
Fedt: 25 g

Få Suzy Wengels egen historie bag succesen som kostekspert:

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her