Annonce
Mad & Vin

Sund hverdagsmad med Suzy Wengel: Sådan gør du havregrøden ekstra lækker og mættende

FAKTA:

Suzy Wengel er en af Danmarks mest populære kostvejledere med sit Sense-program.

Hun har solgt flere end 200.000 bøger, holder foredrag om kost og livsstil og har mere end 114.000 følgere på Facebook og 23.000 følgere på Instagram. Hos Jyllands-Posten er hun en fast og populær blogger om kost og livsstil.

I denne serie madvideoer præsenterer Suzy Wengel kendte hverdagsretter med et sundt og lækkert twist, fra morgenmaden over frokosten og til aftensmaden.

Der er noget for alle aldre og til hele familien.

Læs mere om Suzy Wengel på hendes hjemmeside.

I denne video præsenterer Suzy Wengel sin udgave af en populær morgenmad: havregrød.

I hendes udgave er der nemlig et lækkert og mættende pift tilsat.

Opskriften: Havregrød. Tilberedningstid: 10 minutter. Mængde: 1 person.

1 dl havregryn
2 dl vand
1 nip salt
1 æg
10 g smør
½ tsk. kanel
15 g pistacienødder
1 tsk. honning

Pynt: Et par blåbær og hindbær

Kom havregryn, vand og salt i en lille kasserolle og lad det koge i et til to minutter under omrøring. Tag gryden af blusset og rør et æg i grøden.

Varm grøden igennem igen. Anret grøden med en smørklat, kanel, hakkede pistacienødder, honning og pynt med bær.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen:

Håndfuld 3: Æg
Håndfuld 4: Havregryn, bær
Fedt: Smør, pistacienødder
Smagsgivere: Salt, kanel, honning

Tip: Er du mand? Så brug 1,5 dl havregryn og 3 dl vand.

390 kcal per portion
Kulhydrat: 31 g
Kostfibre: 6 g
Protein 15 g
Fedt: 23 g

Få Suzy Wengels egen historie bag succesen som kostekspert:

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Radikale: Vi har ikke nogen plan B

De Radikale satser hele butikken på at få Mette Frederiksen trukket væk fra Dansk Folkeparti. Partiets krav til S er til gengæld ikke ultimative.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her