Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce
Film & tv

Ukendt dansk film scorer flere priser i USA

På blot fire måneder har filmen scoret seks priser, men Danmark har den stadig til gode.

Danny Thykær og Sofie Lever i "Backgammon", der endnu ikke har haft dansk premiere.

"Backgammon" hedder den.

Den danske film har i den seneste måneder tiltrukket priser, som havde den været en magnet.

Filmen, der instrueret af skuespilleren Danny Thykær, er lavet helt uden statsstøtte - og "Backgammon" har endnu ikke en dansk biografpremiere i sigte.

Ukendt dansk film begejstrer i USA

Senest har "Backgammon" scoret Award of Excellence-prisen på weekendens The Accolade Global Film Competition i Los Angeles.

Prisen er den sjette amerikanske pris, som filmen er blevet tildelt i løbet af de seneste fire måneder.

"Det er fantastisk at få så meget anerkendelse fra udlandet, for det man har kæmpet så meget for," siger Danny Thykær, der også spiller hovedrollen, til Jyllands-Posten.

Han tilføjer:

"Det er utroligt, når "Backgammon" ikke engang har haft skandinavisk premiere endnu."

Festivalen i Los Angeles har eksisteret i 10 år og vinder større og større anerkendelse. Mange af dens vindere er gået videre og har vundet priser på blandt andet Sundance, på filmfestivalen i Toronto og enkelte har siden scoret en Oscar.

Filmen er produceret af det nystartede filmselskab 42/46 Film, der udover Danny Thykær drives af Kenneth Skoubølling. Thykjær er uddannet skuespiller og fik med "Backgammon" sin debut som instruktør. Skoubølling har haft ansvaret for optagelse og klipning af filmen.

Flere priser til ukendt dansk film

"Backgammon" er centreret omkring bumsen Erik (spillet af Danny Thykær), der lever af at spille backgammon i en park. Her møder han den 10-årige pige Maya (spillet af Sofie Lever).

Det møde forandrer Eriks liv for altid. Filmens tema er misbrug og svigt.

Mens "Backgammon" scorer priser i USA, og der arbejdes på en dansk premiere, er selskabet bag filmen 42/46 i fuld gang med at udvikle nye projekter - og det handler i følge Danny Thykær både om dansk- og engelsksprogede film.

Det er Thykær og resten af holdets håb, at nogle af disse projekter - i modsætning til "Backgammon" - vil få del i de danske filmstøttemidler.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Annonce
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her