Annonce
Film & tv

Flere priser til ukendt dansk film

"Backgammon", der aldrig har været vist i Danmark, vækker begejstring i USA.

"Backgammon" - ny dansk film lavet uden om Det Danske Filminstitut og dermed statsstøtte - har gjort det igen:

På filmfestivalen AOF International Film Festival, der netop er afviklet i Los Angeles, vandt filmen i kategorierne Best Foreign Language Feature Film og Best Actor in a Feature Film.

Æren tilfalder den danske film kun et par uger efter, at den vandt to priser på Chain Film Festival i New York.

Ukendt dansk film begejstrer i USA

"Filmen fik to screeninger i Los Angeles, og holdet fik imponerende feedback fra blandt andre nogle af de andre udenlandske og amerikanske filmhold, der syntes, at "Backgammon" var en fantastisk oplevelse," siger en lykkelig men jetlag-hærget instruktør og hovedrolleindehaver Danny Thykær til Jyllands-Posten.

Thykær, der af profession er skuespiller, driver sammen med Kenneth Skoubølling selskabet 42/46 Film, der har produceret "Backgammon".

Filmen handler om bumsen Erik (spillet af Thykær), der mere eller mindre lever af at spille backgammon i en park. Her møder han den 10-årige pige Maya (spillet af Sofie Lever), og det møde ændrer hans liv for altid. Mødet får ham til at tage alt op til revision og reflektere over sit liv, der har været præget af misbrug og svigt.

"Umiddelbart er der ingen planer om visning i Danmark, men vi håber da, at det vil ske. Vi sender den for eksempel ind til CPH PIX og håber det bedste", har Danny Thykær tidligere udtalt til Jyllands-Posten.

Filmen var nomineret til fem priser på filmfestivalen i Los Angeles, hvor hele holdet bag filmen deltog.

Danny Thykær fortæller, at det på festivalen vakte opmærksomhed, at "Backgammon" er produceret udenfor støttesystem og et etableret produktionsselskab.

"Amerikanerne kunne ikke forstå, at en dansk film var nødt til at få opmærksomhed og succes i udlandet, før den får en chance i sit hjemland," siger han og tilføjer, at han og holdet er spændt på, hvad fremtiden bringer for "Backgammon"

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her