Annonce
Film & tv

Ukendt dansk film begejstrer i USA

"Backgammon" - ny dansk film lavet uden statsstøtte høster både priser og nomineringer.

En ny dansk film lavet uden statsstøtte høster både priser og nomineringer på amerikanske filmfestivaler.

"Vi er både stolte og glade over den anerkendelse, vores film har fået i udlandet", siger en af mændene bag filmen "Backgammon", skuespilleren og instruktøren Danny Thykær til Jyllands-Posten.

Men det danske publikum skal nok ikke regne med at se den foreløbig.

Plakaten til den nye danske film, der endnu ikke er vist for et dansk publikum.

"Umiddelbart er der ingen planer om visning i Danmark, men vi håber da, at det vil ske. Vi sender den for eksempel ind til CPH PIX og håber det bedste", tilføjer han.

Filmen er produceret af det nystartede filmselskab 42/46 Film, der udover Danny Thykær drives af Kenneth Skoubølling. Thykjær er skuespiller og får med "Backgammon" sin debut som instruktør. Skoubølling har haft ansvaret for optagelse og klipning af filmen.

"Den er et socialt drama, som ikke bliver set af samme mængde publikum som f.eks. ”Min Søsters Børn” filmene," siger Danny Thykjær og tilføjer:

"Men den vil forhåbentlig få et liv på udenlandske festivaler, og det er holdet bag filmen også tilfredse med."

"Backgammon" er centreret omkring bumsen Erik (spillet af Danny Thykær), der lever af at spille backgammon i en park. Her møder han den 10-rige pige Maya (spillet af Sofie Lever). Det møde forandrer Eriks liv for altid. Filmens tema er misbrug og svigt.

Ikke mange danskere har set filmen endnu, men Elias Eliot, der blandt andet af og til udtaler sig om film i Go'morgen Danmark på TV2, siger i følge 42/46 Film om "Backgammon":

"Den bedste og stærkeste danske film jeg endnu har set, som ikke er støttet af instituttet. Det er en selvsikker og dybt rørende fortælling, der langsomt kravler ind under huden, og gør sig fortjent til de tårer, der venter”.

"Backgammon" har netop vundet to priser på Chain Filmfestival i New York og dette i kategorierne Best International Feature Film og Best Cinematography.

Og flere priser kan være på vej, idet den på den igangværende The AOF International Filmfestival i Los Angeles er nomineret til intet mindre end 5 priser.

Dette i kategorierne: Best Foreign Language Feature Film, Best Actor in a Leading Role (Danny Thykær), Best Performance Young Actress (Sofia Lever), Best Cinematography (Kenneth Skoubølling) og Best Score in a Feature Film (Toni M Dobrzanski).

Om "Backgammon" vinder nogle priser afsløres i kommende weekend.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her