Annonce
Europa

Hitlers kunstværk af tidligere elskerinde skal under hammeren

Prisen for for det 102 år-gamle billede starter på 446.000 kr.

Dette billede, som har navnet "Det gamle rådhus", er angiveligt malet af den tidligere tyske diktator Adolf Hitler. Det blev i 2014 solgt for 744.000 kroner af det samme auktionshus, som nu skal have endnu et værk af Hitler under hammeren. Foto:Michael Probst

Billedet forestiller en ung kvinde med et rødt tørklæde om hovedet og halvvejs blottede bryster. Det går under navnet "Portræt af en pige" og er signeret af ingen ringere end den tidligere tyske diktator Adolf Hitler.

Oliemaleriet, der måler 63 x 48 cm og som angiveligt er et portræt af Hitlers tidligere elskerinde, befinder sig i Tyskland og skal i næste uge på auktion hos det tyske auktionshus Weidler, der ligger i Nurnberg. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Nazister stjal dyr til arisk avlsprogram fra besatte områder

Ifølge Werner Maser, der indtil sin død var en af verdens førende Hitler-forskere, forestiller kvinden på billedet franskmanden Charlotte Lobjoje, som Hitler mødte under sin udstationering i Frankrig under Første Verdenskrig.

Inden Hitler kom til magten i Tyskland som leder af Nazistpartiet i 1921 levede han af at male. Mange var dog ikke fascineret af hans kunst, og han kom således heller ikke ind på kunstakademiet i Wien.

En dom er faldet i sagen om Hitlers barndomshjem

I 2015 solgte auktionshuset Widler et andet maleri af den tidligere diktator, og det indbragte intet mindre end 744.000 kroner.

De fleste af Hitlers malerier er signeret "A. Hitler", og må på trods af Tysklands forbud mod nazisme godt sælges i landet, så længe de ikke bærer nazisymboler.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her