Annonce
Asien

Kim og Moon aftaler topmøde for at diskutere atomafrustning

Nord- og Sydkorea har aftalt et topmøde mellem de to landes ledere i Pyongyang fra 18. til 20. september.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, og Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, skal mødes i Nordkoreas hovedstad, Pyongyang, 18. til 20. september.

Her skal de to diskutere de "praktiske omstændigheder" i forbindelse med en atomafrustning på Den Koreanske Halvø.

Det oplyser en udsending fra Sydkoreas delegation torsdag i forbindelse med et møde mellem de to lande onsdag.

Den nordkoreanske leder bekræfter samtidig "sin beslutsomhed i forhold til at sikre en fuldstændig atomafrustning", oplyser Sydkoreas udsending, den nationale sikkerhedsrådgiver Chung Eui-yong.

Kims ønske fremgår også af en udtalelse, der er publiceret gennem det statskontrollerede medie i Nordkorea, KCNA.

USA stopper militærøvelse med Sydkorea på grund af »god og varm« relation til Kim Jong-un

- Nord og syd skal styrke deres indsats for at gennemføre en atomafrustning på Den Koreanske Halvø, siger Kim i meddelelsen.

Formålet med et møde mellem Nord- og Sydkorea onsdag var at få planlagt et forestående topmøde mellem de to landes ledere.

Og det er altså blevet fastlagt til 18. til 20. september.

I forbindelse med mødet understregede Kim også, at han fortsat stoler på USA's præsident, Donald Trump. Han sagde også, at han ønsker at forbedre forholdet mellem Nordkorea og USA.

Japan opruster raketforsvar mod Nordkorea

- Lederen Kim udtrykte sin frustration over den tvivl, som flere dele af det internationale samfund har, siger Sydkoreas udsending Chung Eui-yong.

- Nordkorea har gennemført forebyggende tiltag, der er nødvendige for en atomafrustning. Kim siger, at han vil sætte pris på, at de gode intentioner også bliver mødt med gode intentioner, siger den sydkoreanske udsending.

De sydkoreanske embedsmænd har leveret en besked fra Trump til den nordkoreanske leder, som har svaret ad samme kanal.

Indholdet af beskederne er ikke kendt, skriver nyhedsbureauet AP.

Sydkoreas udsending oplyser samtidig, at det ikke virker sandsynligt, at Kim deltager ved et FN-topmøde senere i september. Det ville ellers give mulighed for et møde mellem lederne af USA, Sydkorea og Nordkorea.

Donald Trump og Kim Jong-un mødtes i juni, hvor de blev enige om at arbejde mod en nordkoreansk atomafrustning.

Siden har det tilsyneladende været begrænset med både dialog og udvikling. Begge parter har beskyldt hinanden for ikke at leve op til den aftale, der blev indgået tilbage i juni.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her