Annonce
International

Duterte: »Vi skal nok lade være med at slå jer ihjel. Vi skyder jer bare i skeden«

Den filippinske præsident Rodrigo Duterte går nu i kødet på tidligere kommunistiske oprørsgrupper.

Præsident Rodrigo Duterte har flere gange været i medievælten for sine skarpe udtalelser. Foto: Bullit Marquez/AP

Den filippinske præsident Rodrigo Duterte har længe udkæmpet en kompromisløs krig mod landets narkosmuglere, og nu går han så i kødet på kvindelige medlemmer af en kommunistisk oprørsgruppe.

Ifølge The Washington Post opfordrede han i sidste uge sine soldater fra militærstyrken AFP til at skyde en række kvindelige oprørere i kønsdelene.

»Der er udstedt en ny ordre fra borgmesteren: Vi skal nok lade være med at slå jer ihjel. Vi skyder jer bare i skeden,« sagde Rodrigo Duterte.

"Grab them by the pussy" bliver til teater

Den kontroversielle udmelding var møntet på tidligere kvindelige medlemmer af den kommunistiske oprørsgruppe New People's Army, som præsidenten holdt en tale imod i sin embedsbolig i Manila. 

Og ifølge flere lokale medier fortsatte han den spydige tone.

»Uden skeden er kvinder ubrugelige«.

Da Rodrigo Duterte efterfølgende blev konfronteret med udtalelsen, sagde han dog, at det hele var ment i spøg.

»Jeg mener, det er da sjovt. Come on. Bare grin,« forsvarede den filippinske præsident sig.

I den officielle transskription af talen er det frække ord erstattet med en bindestreg. Her fremgår det også, at tilhørerne rent faktisk grinede. Hvorvidt resten af verden synes godt om vittigheden, er dog tvivlsomt.

Tidligere har Rodrigo Duterte været stærkt kritiseret af flere internationale medier for sin meget konsekvente fremgangsmåde i jagten på landets narkosmuglere. Indtil videre har flere tusinde mennesker mistet livet på den bekostning. 

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her