Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Det er da helt normalt: Europæiske bureaukrater vil forbyde danske partier

Hvorfra kommer disse angreb? Fra gale islamister? Næ. De kommer fra Europarådet.

Vi er efterhånden vant til mange sære og skøre påhit fra Strasbourg. Så sent som i torsdags udsendte Europarådets såkaldte racismekommission, også kaldet ECRI, en ny rapport, som kritiserer Danmark for en lang række »bekymrende tendenser«. En af dem er at give ytringsfrihed til typer som Rasmus Paludan og andre som mig, der kritiserer asylindvandringen og dens konsekvenser for det Danmark, vi kender, og advarer mod islams voksende indflydelse i hele Vesteuropa.

Multikulturalismen, som er blevet dyrket som en afgud i Vesteuropa i tre årtier, sandelig også af EU’s dynamiske institutioner, har perforeret det kollektive, nationale rum til fordel for parallelsamfund og etnisk segregation i den sociale virkelighed tilsat en steril og kønsløs politisk retorik i de klæbrige saloner.

Skal man tro rapporten, der blev omtalt i JP, er det i særlig grad bekymrende, hvis kritikken af islam fremføres mod »muslimer og sorte i deres egne kvarterer«, underforstået i Tingbjerg, Vollsmose, Gellerup osv. Interessant. Er ytringsfriheden nu blevet afhængig af postnummer? Visse ting må du sige i Vorbasse og Kalundborg, men ikke i Albertslund, Slagelse eller Fredericia.

Tager vi kommissionslogikken bogstavelig, er der tale om en tilståelsessag. Rapportens afsendere mener tilsyneladende, at visse kvarterer allerede er tabt for almenheden i den forstand, at beboere i disse kvarterer har en særlig ret til ikke at blive krænket. Heri ligger implicit, at offentligheden allerede er ituslået og på vej mod opsplitning. Multikulturalismen, som er blevet dyrket som en afgud i Vesteuropa i tre årtier, sandelig også af EU’s dynamiske institutioner, har perforeret det kollektive, nationale rum til fordel for parallelsamfund og etnisk segregation i den sociale virkelighed tilsat en steril og kønsløs politisk retorik i de klæbrige saloner. Det er politisk logik for flokdyr: Hvor muslimer og sorte bor, nydes der særlige rettigheder. Multikulturalismen møder identitetspolitikken: De ”udsatte” kvarterer skal være safe spaces.

At det i sig selv er diskriminerende, ser Europarådets aktivister naturligvis ikke, ledet af deres moralske overlegenhedsfølelse. Men følger vi safe space-ideologien, er Danmark ikke længere Danmark. Hvor den muslimske immigration har sat sig mest igennem demografisk, gælder grundloven ikke. Det er en revolution forklædt som politisk korrekthed.

Rådets anbefaling til den danske regering er mindst lige så radikal. Den står på side 19, hvor ECRI anbefaler danske lovgivere at forbyde racistiske organisationer, herunder politiske partier, med henblik på at bekæmpe racisme og hadsk tale.

Gad vide, hvilke partier der tænkes på? Udover Stram Kurs, der nævnes ved navn, skal der ikke megen fantasi til at forestille sig, hvem der ellers falder ind under den hipsterrigtige definition af ”racisme”. Står det til kommissionen, kan Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti, LA og store dele af Socialdemokratiet ikke længere vide sig sikre. Og hvad med De Konservative og Venstre? Jeg kan allerede høre den sædvanlige bagatellisering. Det er jo bare en kommission under Europarådet, som blandt andet også står bag Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg og Udviklingsbanken i Paris.

Der vil også være eksperter, som fortæller os, at det er helt normalt med den slags gakkede anbefalinger fra den slags kommissioner. De får deres informationer fra statsfinansierede ngo’er, som er drevet af ideologiske aktivister, der har opgivet politik i stedet for at blive influencere med privilegeret afgang til mainstreammedier, som af princip følger tidsånden for at tjene penge. Det er alt sammen helt som forventet.

Det er netop, hvad der piner mig. At denne pseudoagtige ”antiracisme”er blevet normal i europæisk politik. At vi igen og igen må finde os i disse kommissærangreb på vores grundlovssikrede ret til at debattere hvad som helst frit og uforfærdet, herunder 30 års hovedløs indvandring. Hvorfra kommer disse angreb? Fra gale islamister? Næ. De kommer fra Europarådet.

At de gennemsnitlige danske politikere lader dette passere mere eller mindre ubemærket år for år fortæller mig, at de ikke længere bestemmer i eget hus, og at de pragmatisk finder sig i, at store dele af den europæiske politiske logik er drevet af revolutionære vandaler, som er vandret gennem institutionerne, og at stort set alle, der er noget ved musikken, opfatter det som helt normalt. Se, det er vildt.


rettet 14/6 kl. 11.00.

red.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.