Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her
  • For abonnenter

Vi kan ikke blive ved med at lave is, hvis vandet bliver giftigt

Vi bliver nødt til at stoppe med at bruge gift til at producere fødevarer, når det ødelægger grundlaget for at kunne fremstille fødevarer – det rene vand.

Artiklens øverste billede
På grund af udledning af pesticider i danske vandboringer er det usikkert, om der stadig kan produceres flødeis og sorbet på vand fra hanen om 10 år, mener Rasmus Eibye Hansen, direktør for Hansens Is. Arkivfoto: Joachim Adrian

I 100 år har vi i min familie fremstillet flødeis og sorbet. Og det har vi tænkt os at blive ved med. Men i år har man i en udsendelsesrække på DR kunnet følge, hvordan den fynske by Krogsbølle har grundvand, der er så fyldt med pesticider, at grænseværdien er 44 gange over det tilladte. Og ifølge Geus lukker omkring 100 boringer i Danmark

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.