Håndbold

EM-karakterbog: Anføreren i bund og én bagspiller skilte sig ud

Niklas Landin havde langt fra sin bedste kamp for Danmark, da landsholdet lørdag aften vandt åbningskampen mod Ungarn. Se de danske karakterer her.

VARAZDIN

Her er Jyllands-Postens karakterer til de danske spillere efter åbningskampen mod Ungarn på skalaen fra 0 til 10.

Niklas Landin 1
Anføreren var helt ved siden af sig selv. Han fik 22-23 minutter på banen, men præsterede kun en enkelt redning. Meget skidt præstation af den ellers normalt så stabile keeper.

Jannick Green 7
Reservemålmanden kom ind og gjorde det hæderligt. Var med til at skabe føringen i første halvleg og sluttede med en fin redningsprocent, selvom han så halvskidt på flere skud i anden halvleg.

Stjernen så rødt, men Danmark kan drømme igen efter en ønskestart på EM

Casper U. Mortensen 6
Blev foretrukket fra kampens begyndelse og leverede en rigtig fin kamp. Scorede tre mål på tre forsøg - heraf to i kontrafasen. Han trak blandt andet en udvisning.

Magnus Landin 5
Stortalentet fik chancen efter pausen og scorede to mål på ligeså mange forsøg. Fin indsats.

Mikkel Hansen 7
Et rødt kort efter tre udvisninger trækker ned, men Hansen noterer sig for seks mål på ti forsøg og en række fine frispilninger. Han trak en masse opmærksomhed offensivt, men var ikke på sit højeste.

Mikkel Hansen fik fri 20 minutter før tid: En tynd udvisning

Michael Damgaard 8
En typisk Damgaard-kamp. Fik få minutter før pausen med et forhastet skud og en teknisk fejl. Da han så kom ind i fraværet af Mikkel Hansen, leverede han topklasse med mål, frispilninger og et kæmpe drive. Suveræn anden halvleg. Kampafgørende figur.

Mads Mensah 4
Bagspilleren fik lidt minutter her og der i første halvleg - og en ordentlig sviner af sin landstræner. Han leverede ikke det, han er kendt for. Et mål på et forsøg. En indsats på det jævne.

Rasmus Lauge 9 (kampens spiller)
Playmakeren greb chancen og bragede en sublim kamp af. Syv mål på otte forsøg, assists, tilkæmpede straffekast og en tæt på perfekt udstråling og gejst, der var til stor inspiration for holdkammeraterne. Hatten af for Lauge.

Rasmus Lauge med selvtillid: Den bedste optakt til et mesterskab i min landsholdskarriere

Henrik Møllgaard 2
Det var ikke PSG-spillerens kamp. Han fandt ikke rytmen defensivt med Toft Hansen og røg derfor på bænken og blev siddende. Tilmed en udvisning og en misbrugt kontrachance.

Morten Olsen 7
Flot kamp i en uvant rolle på højre back. Masser af vilje og gåpåmod. Tog duellerne til glæde for medspillerne. Tre mål på fem forsøg og et par assists.

Hans Lindberg 5
Veteranen fik intet at arbejde med i første halvleg og blev så skiftet ud. To mål på straffekast og udmærket forsvarsspil.

Lasse Svan Hansen 4
Højrefløjen var tilbage på banen efter sin skade, men det var ikke en ubetinget succes. Spillede anden halvleg og scorede på sit berømte "kamplob", men misbrugte også to forsøg.

Henrik Toft Hansen 6
En rigtig fin forsvarskamp. Da midteraksen blev fundet med brødrene Toft kom kampen mere og mere under kontrol. Han noterede sig også for to mål, men havde en grim afbrænder på tomt mål

Analyse: Der er fire favoritter til EM-guldet

René Toft Hansen 5
Forsvarsstyrmanden leverede rigtig fint og havde stor andel i stabiliseringen af defensiven. Kom aldrig frem til noget angrebsmæssigt i den tid, han var på banen.

Niclas Kirkeløkke UB
Anders Zachariassen UB

Følg
Jyllands-Posten
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her