Tidligere topfigur anklager DBU-ledelse for groft svigt

Jim Stjerne Hansen forsøger at stoppe vidtgående ændringer af DBU’s magtfordeling.

Artiklens øverste billede
I sin tid som generalsekretær i DBU gik Jim Stjerne Hansen meget op i sammenhængskraften i dansk fodbold. Arkivfoto: Lars Poulsen/Polfoto

»De mest vidtgående ændringer i DBU’s organisation igennem de seneste 25 år.«

»Det er ikke legitimt, hvis ændringer af lovene og ikke mindst konsekvenserne af dem ikke kommer til repræsentantskabets kendskab.«

»…kommer DBU til at stå tilbage som den store taber og som en udhulet organisation uden reel indflydelse på dansk fodbolds daglige drift og videre udvikling.«

Blot tre udpluk fra et åbent brev, der kan sende rystelser gennem Dansk Boldspil-Union (DBU).

Afsender er Jim Stjerne Hansen, generalsekretær i DBU i perioden 1988 til 2013, der har skrevet til de 146 medlemmer af unionens repræsentantskab for at advare dem mod at sige ja til næste skridt i den markante omfordeling af magten i dansk fodbold.

Eliten og bredden vinder

Kort fortalt vil bestyrelsen på DBU’s årsmøde på lørdag opfordre repræsentantskabet til at lade Divisionsforeningen overtage den overordnede styring af elitefodbolden og lade lokalunionerne overtage ansvaret for amatørfodboldens aktiviteter og udvikling, hvilket ifølge Jim Stjerne Hansen altså vil svække det centrale DBU og dermed svække hele sammenhængskraften i dansk fodbold.

»Forslagene vil efterlade DBU som dansk fodboldforbund i en situation, hvor man ikke længere fremstår som samlingspunktet for dansk fodbold og som dansk fodbolds enhedsorganisation, men som et forbund, der alene har reel kompetence og indflydelse inden for dansk landsholdsfodbold og kvindeelitefodbold. Og i en udelukkende formel rolle som repræsentant for dansk fodbold som medlem af Danmarks Idræts-Forbund og de internationale fodboldforbund Uefa og Fifa,« skriver han blandt andet.

Den centrale del af DBU bliver mast, og det vil skade dansk fodbold som helhed.

Jim Stjerne Hansen, , tidligere generalsekretær i DBU

I mange år har Jim Stjerne Hansen holdt sig fra at blande sig i sin tidligere arbejdsgivers affærer, men føler sig nu kaldet til at reagere.

»Dels oplever jeg ingen i DBU, der vil tale med mig og lytte til mig, dels spørger mange fodboldfolk, om jeg ikke vil forsøge at påvirke situationen. Jeg føler, at det, der er ved at ske, hverken er godt for DBU eller klogt at gøre. Den centrale del af DBU bliver mast, og det vil skade dansk fodbold som helhed,« uddyber Jim Stjerne Hansen mundtligt.

»Dertil er der det juridiske aspekt. Jeg har været i forbindelse med Uefa den 23. februar, og da havde de ikke fået nogen henvendelse fra DBU omkring holdbarheden i forslagene. Derfor tvivler jeg på, at repræsentantskabet på lørdag kan få at vide, om forslagene rent faktisk er lovlige, og det i sig selv er jo helt uacceptabelt.«

DBU-toppen afviser panik

Den sidste passage refererer til et andet åbent brev afsendt til repræsentantskabet af advokat Per Sjøqvist, der har været medlem af DBU’s lovgruppe i 25 år og i den rolle har været med til at påpege, at dele af den foreslåede eliteaftale kan være i strid med reglerne udlagt af det internationale fodboldforbund (Fifa) og det europæiske fodboldforbund (Uefa).

DBU-bestyrelsen har ikke ønsket at diskutere denne tvivl med lovgruppen, og formand Jesper Møller afviser at være urolig:

»Alle i bestyrelsen står bag forslagene. De er vores bud på en national sportslig vision, der sikrer en nødvendig reform og fornyelse af DBU. Det er Jim og nogle andre så uenige i, men sådan er politik, og vi skal turde være modige for at kunne fremtidssikre dansk fodbold.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.