FC Midtjylland er dansk mester

Med 0-0 i Slagelse er FC Midtjylland den mest suveræne danske mester i fire år. Første, jyske ”dobbelpack” i 20 år.

Artiklens øverste billede
FC Midtjyllands Pione Sisto og Jakob Poulsen jubler efter kampen mod FC Vestsjælland.

Slagelse er byen, hvor et hold bliver Danmarksmester i herrefodbold. Det er bare ikke FC Vestsjælland, som bliver det. I de seneste to sæsoner er guldet, og ganske symptomatisk øllet, blevet afgjort på Harboe Arena i Slagelse. Sidste år var det AaB. Denne torsdag aften rakte træner Glen Riddersholm og hans sortklædte svende hænderne i vejret til det teoretiske Danmarksmestersejr, som reelt har været uddelt siden engang midt på efteråret med 0-0 mod FC Vestsjælland.

Præcis kl. 19:50 stod den på en klynge af jublende mænd i den ende side af plænen. Ja, de var glade, selv om forløsningen ikke lignede den for et år siden, da AaB’s fodboldspillere rendte rundt som høns uden hovedet. Dengang blev nordjyderne mester, fordi FC København vandt i Herning. Nu tog FC Midtjylland hævn, og så satte de gode værter i Slagelse igen ”We are the Champions” gennem højtalerne. Opfinder man i øvrigt for helvede ikke snart en ny mesterskabssang?

Det var ikke storslået. Langt fra. Men det var nok. Foran Herning-eliten med borgmester Lars Krarup og Venstres næstformand Kristian Jensen i spidsen spillede FC Midtjylland i fuld kontrol sig til det danske mesterskab i fodbold 2014/2015 med 0-0 mod FC Vestsjælland i Slagelse. Hjemmeholdet fik et, måske brugbart, point i bundstriden.

Dette er FC Midtjylland første mesterskab i klubbens ambitiøse 16-årige historie, og det er med AaB’s mesterskab i 2013/2014 første gang i 20 år, at et jysk hold vinder guld to år i træk. Sidst det skete var i 1994 og 1995 med Silkeborg og AaB.

Glade FC Midtjylland-spillere fejrer mesterskabet.

For næsten præcis et år siden var udebaneafsnittet på stadion i Slagelse fyldt til sidste centimeter af AaB-tilhængerne, der havde kørt på langs af landet for at se, om deres nordjyske idoler mon kunne trække vognen helt til Danmarksmesterskabet. Det lykkedes med en elendig kamp af to hold og 0-0.

Nu var udebaneafsnittet fyldt igen om end ikke til sidste centimeter. FC Midtjyllands tilhængere morede sig med at synge smædesange mod FCK-manager Ståle Solbakken, selv om han befandt sig over 100 km. østpå. Så de havde det sjovt alligevel.

For selve kampen mellem FC Vestsjælland og FC Midtjylland var lige så dårlig, som den mellem holdet fra Slagelse og AaB for et år siden. Intet af de to hold ville tage en risiko. FC Midtjylland skulle bruge en pind. Så var holdet Danmarksmester for første gang. FC Vestsjælland kunne sagtens bruge et point mod mesterholdet inden to afgørende kampe mod Esbjerg og Sønderjyske.

Derfor blev det, ja, ringe. I hele 1. halvleg havde hvert hold vel en chance hver.

Først FC Vestsjællands Peter Nymann der efter 31 minutter med en god solopræstation foran de kun 2.432 tilskuere tvang FC Midtjyllands målmand Jakob Haugaard til at vise alle sine kundskaber. Haugaard fik kun akkurat puffet det hårde, flade skud til hjørnespark.

Fem minutter senere tog FC Midtjyllands Mikkel Duelund et par gode træk og tvang Thomas Mikkelsen til en udmærket redning på et velplaceret, om end slattent skud. I 2014 udpegede Jyllands-Posten sammen med et par U-landstrænere Duelund som det største danske talent i årgang 1997 i et samarbejde med den engelske avis The Guardian.

Duelund har nu været i FC Midtjyllands startopstilling to gange og er blevet indskiftet en håndfuld gange dette forår. Han er stadigvæk kun 17 år, og får han muligheden i Midtjylland ligner han noget, der kan blive det næste hit på heden. Spillestilen er lidt som noget, man har set fra Nordjylland. Lidt Kasper Kusk, Nikolai Thomsen og Lucas Andersen. Talentet er vel på samme niveau.

Tilbage i kampen og 2. halvleg fortsatte kampbilledet, og FC Midtjylland viste ingenlunde, hvorfor holdet med 60 mål i denne sæson havde scoret hele 24 gange mere end FC København inden denne runde. Men så er det, at holdet har sine standardsituationer.

Et hjørnespark sparket af Jesper Lauridsen efter 50 minutter ramte anfører Erik Sviatchenko således perfekt med panden ved forreste stolpe, og bolden prellede af på stolpen.

FC Vestsjælland fortsatte med den gode dynamik i presspillet og gjorde det svært for FC Midtjylland. Holdet fra Herning fik det dog lidt nemmere, da Pione Sisto og Petter Andersson blev indskiftet med en halv time tilbage i stedet for Mikkel Duelund og Kristoffer Olsson. A-kæde i stedet for B-kæde gav mere fysisk, lidt bedre idéer og et højere tempo. Presset mod FC Vestsjællands mål blev intensiveret. Ikke mindst fordi Patick Banggaard og Erik Sviatchenko havde helt styr på Apostolos Vellios og indskiftede Dennis Sørensen i Vestsjællands angreb.

Jo, dette var en 0-0 kamp, som landstræner Morten Olsen kaldte Danmark – Portugal, som dog sluttede 0-1. Det gjorde denne ikke i Slagelse. Det blev 0-0. Præcis som AaB formåede sidste år, og præcis som AaB, blev FC Midtjylland dansk mester i Slagelse.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.