Bling snød belgierne

Tour de France transporterede sig ind i det franske Centralmassiv på en skoldhed dag, hvor Chris Froome flåede førertrøjen af Fabio Aru.

Artiklens øverste billede
På de sidste 200 meter samlede interessen sig primært om sædvanligvis mistænkte som klassikerhajen Philippe Gilbert, OL-guldvinder Greg van Avermaet og den australske universalrytter Michael Matthews. Foto: Christophe Ena/AP

RODEZ

Kampen om den gule trøje ser ud til at blive knivskarp hele vejen til Paris.

På en etape, der ellers ikke umiddelbart bød på de store muligheder for løbsfavoritterne for at markere sig, lykkedes det Chris Froome at generobre den gule førertrøje fra Astanas italienske klatrer Fabio Aru.

Det lignede lidt af et kup, men var et resultat af fin og forudseende positionering fra Team Skys side i den ophedede finale – og tilsvarende skidt fra Fabio Aru, der ganske enkelt sov i timen.

Det var primært den sidste kilometer ind mod den smukt beliggende by i Centralmassivet, som krævede optimalt fokus, da farten for alvor blev skruet op fra især de hold, der havde planer om at skyde en rytter med det eksplosive punch i pedalerne afsted.

På de sidste 200 meter samlede interessen sig primært om sædvanligvis mistænkte som klassikerhajen Philippe Gilbert, OL-guldvinder Greg van Avermaet og den australske universalrytter Michael Matthews, der timede den mælkesyreakkumulerende spurt op ad slutrampen i Rodez.

Kort efter fulgte vragstumper og stykker af et hovedfelt, hvor Chris Froome havde holdt sig fornemt til blandt de ni forreste. Efter Sky-kaptajnen fulgte en større gruppe fire sekunder senere og først 20 sekunder efter Froome fulgte Fabio Aru i en desperat kamp for at holde sig i trøjen. Men det skulle vise sig forgæves, da den 27-årige italiener krydsede stregen på en 30. plads og nu er i minus med 18 sekunder.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen