Cykling

Geraint Thomas sikrede Tour-triumfen i Paris

Tour de France blev vundet af Geraint Thomas, mens Alexander Kristoff sejrede i massespurten på sidste etape.

Geraint Thomas på vinderpodiet. Foto: AP/Christophe Ena

Søndag aften kunne Geraint Thomas (Sky) strække armene i vejret og puste ud efter 3351 kilometer i sadlen i årets Tour de France.

Efter at have krydset målstregen i Paris efter 21. etape kunne den 32-årige waliser iført den gule førertrøje lade sig krone som vinder af løbet.

Kun styrt eller uheld kunne fravriste Thomas karrierens største triumf, efter at han kørte sig i førertrøjen med sejren på La Rosiére på 11. etape.

BLÅ BOG: Tour-vinderen Geraint Thomas

Selve etapen blev på Champs-Élysées afgjort i den forventede massespurt, og her var norske Alexander Kristoff (UAE Emirates) hurtigst foran John Degenkolb (Trek) og Arnaud Démare (FDJ).

Danske Magnus Cort blev nummer 14 på etapen.

Britiske Geraint Thomas (tv.) i den gule trøje skålede under 21. etape med landsmanden og holdkammeraten Christopher Froome. Foto: AP/Marco Bertorello

Sky kunne i den grand skåle i champagne efter etapen, da holdet kunne fejre den sjette Tour-sejr på syv år med tre forskellige ryttere. Samtidig fik Sky to ryttere på podiet i år.

BLÅ BOG: Tour-etapevinderen Alexander Kristoff

Trods ambitioner om at vinde både Giro d'Italia og Touren i samme sæson måtte Chris Froome dog stille sig tilfreds med en tredjeplads efter tre Grand Tour-sejre i træk inden Touren.

Tom Dumoulin (Sunweb) sluttede samlet på andenpladsen.

Først ventede dog 116 kilometer på sidste etape fra Houilles til Paris.

Efter den traditionelle paradekørsel, åbnede den franske veteran Sylvain Chavanel ballet med et paradeudbrud ind på Champs-Élysées, hvor han kørte for 18. og sidste gang i Tour de France.

Straks derefter kørte seks mand i udbrud i håb om at udnytte mandefaldet blandt sprinterholdene.

De stak afsted med godt 50 kilometer til mål og fik et forspring på omkring 45 sekunder undervejs, men sidste mand var i kort snor inde på sidste omgang, og Kristoff endte med at sole sig i sejrens sødme.

Peter Sagan (Bora) kom i mål i den grønne pointtrøje, og det er sjette gang i karrieren, at det skete for slovakken, der led gevaldigt de sidste dage i løbet efter sit styrt på 17. etape.

Froomes loyale løjtnant har overtaget tronen

Peter Sagan vandt tre etaper i dette års udgave af løbet.

Den prikkede bjergtrøje blev vundet af Julian Alaphilippe (Quick-Step), mens den 24-årige AG2R-rytteren Pierre Roger Latour kom i mål i Paris i den hvide ungdomstrøje, mens Movistar vandt holdkonkurrencen.

Astana-kaptajn Jakob Fuglsang sluttede uden for top-10 og måtte stille sig tilfreds med en 12.-plads i den samlede stilling.

FAKTA: Tourens 21 etapevindere

Holdkammeraterne Michael Valgren, Jesper Hansen og Magnus Cort sluttede henholdsvis som nummer 44, 56, 68.

Med sejren på 15. etape blev Magnus Cort den første danske etapevinder i Tour de France siden 2009.

FAKTA: De seneste ti års Tour de France-vindere

Søren Kragh Andersen fra Sunweb sluttede som nummer 52 samlet efter en Tour, hvor han både kørte i ungdomstrøjen og markerede sig ved at blive nummer fem på enkeltstarten på næstsidste etape.

Norske Alexander Kristoff fejrer sin sejr i sidste etape af Tour de France i Paris. Foto: AP/Laurent Cipriani

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Cykelmagasinet.dk
Flere nyheder på Cykelmagasinet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her