Annonce
Cykling

Katusha-koryfæ: Dansker skal levere resultater næste år

Katusha-holdet har fortsat store planer for Mads Würtz Schmidt, der mandag forlængede kontrakten.

Mads Würtz Schmidt ved DM i landevejscykling i juni. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Cykelrytteren Mads Würtz Schmidt mangler endnu det store gennembrud som professionel, men World Tour-holdet Katusha har fortsat tro på den 24-årige dansker.

Mandag offentliggjorde det schweizisk baserede mandskab, at man havde forlænget kontrakten med Mads Würtz Schmidt, så den løber til 2020.

Målet er at udvikle ham til at kunne gøre sig gældende i de store endagsløb, specielt i forårsklassikerne, hvor han lavede gode resultater som ungdomsrytter.

- Han forbedrer sig langsomt og bliver stærkere. Han er en god fyr, der lytter, når man taler til ham, og gør, hvad han bliver bedt om, siger Dimitri Konyshev, der er sportsdirektør på Katusha.

- Det er derfor, vi beholder ham to år mere. Vi tror på ham, siger russeren, der selv vandt fire Tour de France-etaper som aktiv i 1990'erne.

Mads Würtz Schmidt forlænger kontrakten med Katusha

Mads Würtz Schmidt var tidligt i karrieren udpræget enkeltstartsspecialist og vandt både junior-VM og U23-VM i disciplinen.

Siden har han forsøgt at udvide repertoiret, men det er netop baggrunden som tidskører, der gør ham interessant, forklarer Konyshev.

- Når du først har den kvalitet, mister du den ikke så let igen. Alle stærke enkeltstartsryttere kan blive gode i klassikerne. Vi forventer gode resultater af ham i endagsløbene næste år.

- Eftersom han ikke er så stor, så kan jeg også godt se en fremtid, hvor han bliver god i de mindre etapeløb af en uges varighed. Specielt de løb, der indeholder en enkeltstart, siger Dimitri Konyshev.

Mads Würtz Schmidt har kørt for Katusha siden 2017.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Cykelmagasinet.dk
Flere nyheder på Cykelmagasinet.dk
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her