Sport

Video: Jens Stryger Larsen om sit første VM-minde

Det var i en tidlig alder og i selskab med en masse franskmænd, at VM-drømmen begyndte for den danske forsvarsspiller.

Det danske landshold var onsdag på træningsbanen i Rusland for anden gang. Video: Gregers Tycho

Han befandt sig meget tæt på begivenhedernes gang, nu 27-årige Jens Stryger Larsen.

Den danske forsvarsspiller var taget på den årlige sommerferie med sin familie i Frankrig, da der i 1998 skulle afholdes VM i fodbold i landet.

Fra campingpladsen og sammen med de lokale kunne han følge med i slutrunden, hvor det danske fodboldlandshold nåede hele vejen til kvartfinalen efter at have slået Nigeria ud med cifrene 4-1 i ottendedelsfinalen.

Et af de helt store danske øjeblikke i fodboldhistorien.

De fleste husker måske kampen bedst for det mål, hvor Michael Laudrup - som kun Michael Laudrup kan - vippede bolden hovedet på flere sagesløse nigerianske forsvarsspillere til Ebbe Sand, der tog bolden med ind i feltet og flugtede den ned i det korte hjørne.

Måske står netop det mål stadig klart i Jens Stryger Larsens hukommelse. Nu står han hvert fald her. På træningsbanen lidt uden for den russiske by Anapa.

Danmark spiller den første kamp under VM-slutrunde lørdag mod Peru.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her