Politik

Støjberg roser britiske imamer og danske muslimer efter London-terror

Udlændingeministeren glæder sig over, at både danske og britiske muslimer siger klart fra over for islamistiske terrorister.

Foto: Peter Hove Olesen

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) bliver jævnligt kritiseret for kun at fokusere på de negative nyheder om udlændinge, asylansøgere og flygtninge.

Men efter lørdagens brutale terrorangreb i London, hvor det lykkedes tre terrorister at dræbe syv personer og såre mindst 48, har Inger Støjberg rosende ord til overs for en række britiske muslimers initiativ.

Baggrunden er en nyhed om, at 130 britiske imamer og religiøse ledere nægter at stå i spidsen for en traditionel islamisk begravelse for de tre terrorister, som alle blev dræbt af politiets skud.

130 britiske imamer og religiøse ledere nægter at give London-terrorister muslimsk begravelse

I en skriftlig erklæring støder imamerne terroristerne fra sig:

»Vi fordømmer som muslimske imamer og religiøse ledere de seneste terrorangreb i Manchester og London på det kraftigste,« skriver de blandt andet. Desuden slår de religiøse ledere fast, at de ikke vil udføre den traditionelle muslimske begravelsesbøn for gerningsmændene, og de opfordrer andre imamer og religiøse myndigheder til at gøre det samme.

»Årsagen er, at disse uforsvarlige gerninger er i komplet modstrid med islams ophøjede lære,« skriver de.

Og dét er altså en klar melding, som Inger Støjberg kan lide:

»Hvor er det godt at se, at både britiske imamer og danske muslimer siger klart og tydeligt fra overfor de modbydelige terrorister. Terrorister fortjener på ingen måder en hellig begravelse!« skriver hun på Facebook.

Støjberg henviser til, at også danske muslimer klart og tydeligt har fordømt terrorangrebene. Det gælder for eksempel Islamisk Trossamfund, som i en pressemeddelelse har taget skarp afstand fra de uhyrlige handlinger i den britiske hovedstad.

»Inden for kort tid har London oplevet to forfærdelige angreb mod civile - vores civile. Disse angreb er klare udtryk for foragt for menneskeliv, civilisation, religion, tryghed og fred. Ethvert frit tænkende menneske kan kun distancere sig fra denne modbydelige måde at behandle sine medmennesker på, som på ingen måde kan kobles til religion - uanset hvor meget nogen vil prøve,« skriver trossamfundet i en pressemeddelelse.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Mindeord om Synnøve Søe

Angela Brink
I omtalerne i forbindelse med Synnøve Søes bortgang glemmes det, at hun var en virkelig verdensdame, der aldrig sagde et ondt ord – et kendetegn, man ikke just kan genfinde hos alle dem, der havde en holdning til hende.

Blog: Gyldendalhistorie ser bort fra det vigtigste i kulturkampen

Mikael Jalving
Politikere er sjældent ideologer eller tænkere, og derfor finder idé- og værdidebatten som regel sted andre steder end på Christiansborg og Slotsholmen.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her