Christiansborg vil komme skandaleramte Skat til undsætning

Skat har nået bunden, og derfor lover skatteminister Karsten Lauritzen (V) flere midler for at rette op.

Artiklens øverste billede
Skatteminister Karsten Lauritzen har bebudet milliarder i nødhjælp til Skat. Foto: Lars Krabbe/Polfoto.

Den seneste tid har Skat haft problemer med at kradse penge ind hos skatteyderne, og derfor kan den offentlige institution nu se frem til en saltvandsindsprøjtning fra politikerne på Christiansborg.

Med Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er der flertal for at tilføre nødhjælp for milliarder, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) har bebudet.

- Vi vil gå positivt ind i de forhandlinger, der kommer. Det er åbenlyst, at der er massive problemer i Skat, og der kommer man ikke uden om at kigge på ressourcedelen også, siger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF).

- Men vi er også nødt til at vente på en mere udførlig plan for, hvad der egentlig er brug for af ressourcer. Det er ikke os som skatteordførere, der sidder med fingrene i maskinrummet og kan se, hvad der er brug for, siger han.

Skat har været ramt af flere problemer. Gælden fra skatteyderne har passeret 85 mia. kroner grundet det kollapsede digitale gældsinddrivelsessystem EFI.

Desuden er der de fejlbehæftede ejendomsvurderinger, som løber op i omkring 5 mia. kroner samt sagen om udbytteskat, hvor mindst 9,1 milliarder kroner er udbetalt til udenlandske svindlere.

Derfor vil skatteministeren tilføje flere midler, uden at han dog vil komme ind på hvor mange.

Udmeldingen kommer, efter at det er kommet frem, at skatteskyldnere ikke længere kan få faste afdragsordninger med Skat, fordi det digitale inddrivelsessystem er droppet. I stedet bliver skyldnere opkrævet strafrenter.

Ud over at Skat skal have styr på ejendomsvurderingerne og inddrivelsen af den voksende gæld til de offentlige kasser, vil ministeren give den basale skattekontrol flere midler og øget mandskab.

Og det er netop, hvad vikarierende skatteordfører Jeppe Bruus (S) efterspørger.

- Det er godt, og det er på tide. Vi har opfordret regeringen til det længe. Jeg er spændt på at se det reelle indhold, for der ligger en række hovedopgaver, som skal løses. Derfor er vi optaget af, om dette betyder flere penge til flere hænder, siger Jeppe Bruus.

Siden 2005 er medarbejderstaben hos Skat blevet beskåret fra 9.500 mand til omkring 6.000 i dag. Ifølge Politikens beregninger er der behov for langt over 4 mia. kroner og dertil kommer udgifter til et nyt inddrivelsessystem.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.