Politik

DR giver fuld støtte til Clement Kjersgaard efter heftig S-kritik

Socialdemokraterne har anklaget DR-værten for at køre politisk kampagne imod partiet.

Det får ingen konsekvenser for DR-værten Clement Kjersgaard, at Socialdemokraterne mener, at han har ført kampagnevirksomhed mod partiet, fordi han i et åbent brev har efterlyst svar på fem konkrete spørgsmål om den socialdemokratiske flygtningepolitik.

Det fastslår redaktionschef i DR Danmark, Judith Skriver, som har ansvaret for en række DR-programmer herunder Clement Kjersgaards talkshow »Vi ses hos Clement«.

»Selvfølgelig kan man lægge et åbent brev ud på Facebook. Jeg læser det som Clements forsøg på at imødekomme kritikerne ved at få debatten til substansen,« siger Judith Skriver til Jyllands-Posten.

Video: Socialdemokraterne raser: Er Clement Kjersgaard sprunget ud som politiker?

Tirsdag morgen offentliggjorde Clement Kjersgaard et åbent brev til Socialdemokraterne med fem konkrete spørgsmål om partiets flygtningepolitik, som han ikke mente, at Mette Frederiksen havde svaret på, da hun søndag var gæst i »Vi ses hos Clement« på DR2.

Et af spørgsmålene lød for eksempel: Skal asylreglerne strammes, hvis antallet af flygtninge stiger til foråret?

5 spørgsmål til S

Clement Kjersgaards fem spørgsmål til Socialdemokraterne:

  • Hvor anderledes ville Danmarks asyl- og flygtningepolitik være i dag, hvis I havde magten?
  • Skal asylreglerne strammes, hvis antallet af flygtninge stiger til foråret?
  • Har Inger Støjberg (V) ret i, at familiesammenføringsstramningen (der blev vedtaget i sidste uge med bl.a. S' stemmer) er på kanten af konventionerne?
  • Er »danskerne, danskernes velstand og velfærd« vigtigere end flygtningene? (som Henrik Sass Larsen udtalte 17/1 i JP)
  • Skal ulandsbistanden for at kunne bidrage til at finansiere S-idéen om flygtningelejre i fx Libyen og Algeriet hæves til mere end 0.87 af BNI (niveauet fra SR-regeringen)?
Brevet fik tidligere S-minister Morten Bødskov op i det røde felt. Han anklagede Clement Kjersgaard for at føre politisk kampagne mod Socialdemokraterne og mente desuden, at DR's ledelse måtte gå ind i sagen.

»Er dette her Danmarks Radios nye linje at sætte sig i spidsen for, at orkestrere kampagner mod bestemte politiske partier, når man er kommet uheldigt af sted med et interview? Er dette her den nye form for journalistik, man skal forvente fra Danmarks Radio?« sagde Morten Bødskov til Jyllands-Posten.

På daværende tidspunkt havde DR-interviewet med Mette Frederiksen allerede skabt voldsom debat. Særligt fordi flere socialdemokrater havde kritiseret Clement Kjersgaard for at afbryde alt for meget og for ikke lade Mette Frederiksen tale ud.

Andre havde imidlertid forsvaret DR-værten med, at han var nødt til at afbryde, fordi Mette Frederiksen talte uden om eller simpelthen ikke ville svare på spørgsmålene om den socialdemokratiske politik på flygtninge- og asylområdet.

I dag tog striden så en ny drejning med de fem spørgsmål.

Video: Clement Kjersgaard skriver åbent brev til vrede Socialdemokrater

Judith Skriver mener, at Clement Kjersgaards åbne brev er konstruktivt og godt forsøg på at lede debatten tilbage på substanssporet.

»De fem spørgsmål er et håb om at få debatten hen på, hvad der er inden i politikken. Det er det, det drejer sig om,« siger hun.

Hun medgiver dog, at Clement Kjersgaard afbrød Mette Frederiksen mange gange, og at det skyggede for indholdet.

»Ja, der blev afbrudt mange gange, vel gjorde der det. Og formen kom til at stå i vejen for indholdet. Men nu vil vi gerne have fokus tilbage på det, som sagen handler om: Nemlig kritisk journalistik om den politik, som vi gerne vil belyse,« siger Judith Skriver.

Adspurgt om det er et problem for DR, at Socialdemokraterne mener, at en DR-vært fører kampagne mod partiet, svarer hun:

»Jamen, det kan jeg slet ikke forstå, at Socialdemokraterne gør. Jeg kan ikke tage stilling til, hvorfor Socialdemokraterne ser sagen, som de gør. Jeg synes som sagt, at det er en konstruktiv, journalistisk dialog på baggrund af en – nå ja, noget heftig - oplevelse i programmet i søndags.«

Også DR 2's kanalchef Christoffer Guldbrandsen har reageret på Socialdemokraternes angreb:

»Kære Morten Bødskov, at stille væsentlige spørgsmål og insistere på at få svar er ikke politik. Det er kritisk journalistik. Ingen politikere bør blande sig i, hvilke spørgsmål der kan stilles på DR2, eller hvem der må spørge. Politisk pression og forsøg på intimidere navngivne medarbejdere er usympatisk og forkert,« skriver han i en Facebook-kommentar.

Selv mener Clement Kjersgaard heller ikke, at han er gået over stregen ved at skrive det åbne brev til de utilfredse S-folk. Tværtimod er de fem spørgsmål et forsøg på at imødekomme kritikken af hans afbrydelser, forklarer han over for Jyllands-Posten.

»Hvis vi fremover oplever, at så mange folketingsmedlemmer fra et bestemt parti går ud kritiserer, at der ikke var tid nok til at svare på spørgsmål i programmet, så gør vi det samme igen. Det gælder uanset, om det er en venstremand, en fra Liberal Alliance eller hvilketsomhelst andet parti, der er i studiet,« siger Clement Kjersgaard.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Et kompromis mellem flygtningesynspunkter

Situationen omkring flygtninge med midlertidig opholdsstatus og deres adgang til at arbejde er tilsyneladende gået i hårdknude.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her