*

Politik

Clement Kjersgaard skriver åbent brev til vrede Socialdemokrater

Studieværten Clement Kjersgaard efterlyser flygtninge-svar fra vrede socialdemokrater efter weekendens heftige interview med Mette Frederiksen.

Bølgerne gik mere end normalt højt i talkshow-programmet »Vi ses hos Clement«, da Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen i søndags var gæst.

Efterfølgende har interviewet fået stor opmærksomhed på sociale medier, hvor især socialdemokrater har kritiseret Clement Kjersgaard for at afbryde Mette Frederiksen alt for meget.

Omvendt lyder forsvaret for den hurtigsnakkende studievært, at S-formanden – som håber på at blive landets næste statsminister – ikke svarede på spørgsmålene om, hvordan hendes flygtningepolitik vil se ud.

Nu tager sagen en ny drejning – og formentlig en ny tur i mediemanegen.

På »Vi ses hos Clement's« Facebook-side har Clement Kjersgaard nemlig skrevet et åbent brev til de vrede socialdemokrater, hvor han efterlyser de svar, han ikke fik fra Mette Frederiksen.

»Kære Socialdemokrater,

En række af jeres folketingsmedlemmer har kritiseret mig for, at Mette Frederiksen i søndags efter deres vurdering ikke fik tilstrækkelig tid til at besvare mine spørgsmål.

Derfor fik jeg en idé: Vi har oprettet denne post, hvor vi nu vil invitere alle Socialdemokrater til at besvare 5 af de spørgsmål, der var mest centrale i udsendelsen,« skriver Clement Kjergaard og understreger, at det er spørgsmål, som man kunnes stille til alle danske partier.

»Vi glæder os til at høre jeres svar!« afslutter han.

De fem spørgsmål lyder:

 • Hvor anderledes ville Danmarks asyl- og flygtningepolitik være i dag, hvis I havde magten?
   
 • Skal asylreglerne strammes, hvis antallet af flygtninge stiger til foråret?
   
 • Har Inger Støjberg (V) ret i, at familiesammenføringsstramningen (der blev vedtaget i sidste uge med bl.a. S' stemmer) er på kanten af konventionerne?
   
 • Er »danskerne, danskernes velstand og velfærd« vigtigere end flygtningene? (som Henrik Sass Larsen udtalte 17/1 i JP)
   
 • Skal ulandsbistanden for at kunne bidrage til at finansiere S-idéen om flygtningelejre i fx Libyen og Algeriet hæves til mere end 0.87 af BNI (niveauet fra SR-regeringen)?

Opdatering: Socialdemokraterne raser over Clement Kjersgaards åbne brev og vil have DR's ledelse på banen:

»Det rejser det helt åbne spørgsmål, om Clement Kjersgaard er sprunget ud som politiker – eller om han stadig er journalist,« siger Morten Bødskov (S) blandt andet.

Video: Socialdemokraterne raser: Er Clement Kjersgaard sprunget ud som politiker?

Hele Facebook-opdateringen kan ses her:

ÅBENT BREV FRA CLEMENT TIL SOCIALDEMOKRATERNE:Kære Socialdemokrater,En række af jeres folketingsmedlemmer har...Opslået af Vi ses hos Clement1. februar 2016

Hele den debatskabende udsendelse kan ses på dr.dk. Ud over Mette Frederiksen var feminist og debattør Emma Holten og komiker Elias Ehlers gæster i studiet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
 • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
 • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her