Kristendemokraternes formand Stig Grenov trækker sig fra tv-debatter
Kristendemokraterne satser så hårdt på at vinde et mandat i Vestjylland, at partiet sender lokal kandidat på tv fremfor partiformanden.
Når der på de store tv-kanaler skal afholdes partilederrunder i forbindelse med det kommende folketingsvalg, bliver det en lokal kandidat fra Tarm ved navn Kristian Andersen, der står bag Kristendemokraternes mikrofon.
Ikke siden 2005 har Kristendemokraterne haft et medlem af Folketinget, men det traditionsrige parti har aldrig opgivet ævred og hver gang siden gjort sig til i valgkampene.
Det bliver også tilfældet i den ganske snarlige valgkamp, og i et forsøg på at satse hårdt på et vestjysk kredsmandat har man altså besluttet at bænke partiformand Stig Grenov i partilederrunderne.
Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.
Til samme avis betegner Stig Grenov det selv som en »strategisk beslutning.«
»Kristian kan bruge de direkte tv-debatter som en platform til at tale sig ind i hjerterne på de vestjyske vælgere, som gerne vil have et borgerligt alternativ. Han er en fremragende debattør, og jeg i er ikke i tvivl om, at han kan gøre en forskel,« fortsætter Grenov til Dagbladet Holstebro-Struer.
Kristendemokraterns kommende blikfang i debatterne Kristian Andersen er muligvis ikke så kendt som Grenov på landsplan, men i Vestjylland er han lidt af en darling for partiet.
Han er således 2. viceborgmester i Rinkøbing-Skjern og blev ved det seneste kommunalvalg kommunens største stemmesluger med 3.618 personlige stemmer.
Egentlig havde Andersen besluttet sig for ikke at stille op ved det kommende folketingsvalg, men da Venstres mand i det vestjyske, Esben Lunde Larsen, i fjor trak sig fra politik, var det med til at ændre beslutningen.
»Venstre skal køre en ny mand i stilling i vores område, og man kan ikke afvise, at nogle af Esbens vælgere kunne finde på at sætte kryds ved mig. Så alt i alt har jeg gjort op med mig selv, at jeg skal give det en chance til,« har Kristian Andersen tidligere udtalt til Dagbladet Holstebro-Struer.
Kristendemokraternes beslutning om rokering til tv-debatterne skal især ses i lyset af hidtidige problemer med at komme over spærregrænsen på to pct. på landsplan svarende til omkring 70.000 stemmer.
Kredsmandatet i højborgen Vestjylland kræver det til sammenligning kun omkring 18.000 stemmer at sikre sig.