Politik

Borgmesterkandidat blev vraget for sit syn på homoseksuelle: »Jeg er frustreret - også på vælgernes vegne«

Kristendomkraternes spidskandidat i Ringkøbing-Skjern har afvist at stå for homovielser.

Da Kristian Andersen tog hen for at spise aftensmad hos sine forældre onsdag aften, troede han stadig, at han kunne blive borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Spidskandidaten for Kristendemokraterne havde fået et flot valg med en fordobling af partiets mandater til seks, ligesom han blev kommunens mest populære kandidat med 3.200 personlige stemmer.

Derfor havde han aftalt at holde et møde med de andre partier klokken 20, hvor han ville komme med et forslag til en konstitueringsaftale med ham som borgmester.

På vej til det møde fik han af vide af TV Midtvest, at Hans Østergaard fra Venstre var blevet valgt som borgmester.

Siden forklarede Socialdemokraternes Søren Elbæk (S), at han ikke kunne pege på Kristendemokraterne, blandt andet fordi Kristian Andersen havde afvist at foretage vielser af homoseksuelle som borgmester.

Homovielser blokerede systemskifte i Ringkøbing-Skjern

»Jeg er chokeret, og jeg må sige, at jeg også er frustreret på vælgernes vegne«, siger Kristian Andersen nu til TV Midtvest.

Han undrer sig over Søren Elbæks beslutning, da Socialdemokratiet tidligere har udtrykt ønske om et systemskifte i kommunen, men alligevel har valgt at pege på Venstre endnu engang.

»Jeg tror ikke, at der skal så meget fantasi til at forestille sig, at det ville trække markante overskrifter i den nationale presse«, udtalte Søren Elbæk (billedet) om Kristian Andersens syn på homoseksuelle. Foto: Bjarke MacCarthy/Socialdemokratiet

Søren Elbæk vurderede dog, at Venstre kunne få større indflydelse i KL, ligesom holdningen til homovielser gjorde ham bekymret.

»Jeg tror ikke, at der skal så meget fantasi til at forestille sig, at det ville trække markante overskrifter i den nationale presse«, forklarede Søren Elbæk til DR P4 Midt & Vest, der frygtede, at det kunne skade Ringkøbing-Skjerns ry:

»Det har meget med branding af kommunen at gøre, og der er man nødt til at forstå, at der er meget, meget mere på spil i Ringkøbing-Skjern Kommune, end lige præcis hvem der sidder i borgmesterstolen«.

Stormløb mod Venstre i Ringkøbing-Skjern slog fejl

Kristian Andersen slår dog fast, at holdningen til homovielser ikke er ny.

»Den holdning havde jeg også for fire år siden. Folk har kendt min holdning, og borgmesterkontoret ville også kunne tage sig af den del, hvis jeg blev borgmester«, siger han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her