Annonce
Politik

Løkke på flagdag: I år har alle fået deres kære hjem

Statsministeren takker på flagdag for danske udsendte deres familier for støtte og opbakning.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale på flagdagen på Thorvaldsens Plads i København. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danmark yder langt mere i internationale militære operationer, end man kan forvente af et lille land. Vi sender nogle af verdens bedste soldater.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin tale på den tiende flagdag for veteraner og udsendte på Thorvaldsens Plads i København.

Løkke Rasmussen takker også familierne til danske udsendte for deres støtte og opbakning og glæder sig over, at alle har fået deres kære hjem i år.

- Ingen kan med nogen som helst ret hævde, at Danmark skylder noget som helst, når det gælder internationale militære bidrag. At påstå det er ikke bare forkert. Det er også helt uacceptabelt, siger Lars Løkke Rasmussen.

USA's præsident, Donald Trump, kritiserede ved det seneste Nato-topmøde, at Danmark og andre medlemslande ikke som lovet bruger mindst to procent af bruttonationalproduktet på forsvar.

Danmark har kæmpet mod IS i Irak og mod islamister i Afghanistan. Mandag uddelte Løkke medaljer til folk fra Jægerkorpset.

I foråret besøgte han soldater i Estland og jagerpiloter i Litauen. Løkke var også hos danske soldater i Kosovo.

- Uanset om det er hæren, søværnet, flyvevåbnet eller andre udsendte myndigheder. Og uanset om jeg taler med soldater, politifolk, sygeplejersker, læger, beredskabsfolk, rådgivere eller andre specialister, bliver jeg mødt af den samme ordentlighed, modenhed og korpsånd, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren takker ikke kun danske udsendte, men også deres familier. Han har selv besøgt sin søn Bergur, som var udsendt med Livgarden.

- Uden jeres støtte og opbakning. Uden jeres vilje og evne til at bide tænderne sammen og uden jeres ukuelighed ville jeres mand, kone, kæreste, far eller barn ikke kunne tage ud i verden med Dannebrog på skulderen, siger statsministeren:

- I år har I alle fået jeres kære hjem. Det er jeg dybt taknemmelig for.

Nogle udsendte vender hjem med alvorlige ar på sjæl og krop. Derfor vil regeringen gøre det lettere at give økonomisk støtte til veteraner, som blev skadet før august 1996, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Legal babyvold

Sonja Mikkelsen
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund

Blog: 8 millioner i gyldne håndtryk

Lars Boje Mathiesen
Tre medarbejdere i Region Midt fik over 8 mio. skattekroner med i lommen.
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her