Annonce
Politik

Partier lægger ekstra millionstøtte i sparegrisen

Folketingets partier fik i 2017 et nyt milliontilskud. Men flere partier overfører penge til næste år.

- De politiske partier burde holde sig for gode til at bevilge flere penge til sig selv, mener DF's gruppeformand Peter Skaarup. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen

I 2016 bevilgede et flertal af Folketingets partier sig selv 52 millioner kroner i såkaldt eksperttilskud oven i den almindelige gruppestøtte på i alt 123 millioner kroner.

Men i 2017, som var første år med de ekstra penge, blev cirka en tredjedel slet ikke brugt af partierne. Det viser de nyeste grupperegnskaber, som Altinget har gennemgået.

I alt videreførte partierne cirka 19 millioner i 2017 ud af den samlede gruppestøtte, som kan bruges senere.

Dansk Folkeparti var sammen med Enhedslisten de eneste partier i Folketinget, der stemte imod eksperttilskuddet.

Men begge partier har alligevel valgt at ansøge om deres andel på henholdsvis 9,8 og 4,5 millioner kroner, som begge partier også fik.

Alligevel mener DF's gruppeformand, Peter Skaarup, stadig, at partiet uden problemer ville kunne få økonomien til at løbe rundt uden de ekstra tilskud.

- De politiske partier burde holde sig for gode til at bevilge flere penge til sig selv. Men hvis nogen partier får fra staten, er vi også nødt til at være med for ikke at blive rendt over ende, siger Peter Skaarup til Altinget.

Dansk Folkeparti bruger midlerne til især "at polstre" sig til dårlige tider, forklarer han.

I de fleste andre statslige institutioner skal pengene ellers bruges, inden året er omme, ellers ryger de tilbage til Finansministeriet.

Venstre har ikke brugt omkring seks millioner af deres udbetalte gruppestøtte i 2017, som de viderefører til 2018.

Claus Richter er partiets partisekretær og synes, at det økonomiske boost har været nødvendigt:

- Der var et stort behov for, at partierne fik tilført flere ressourcer til at matche samfundsudviklingen. Vi får langt flere pressehenvendelser end tidligere, og vi mener, at vores folketingsmedlemmer har brug for mere hjælp i det parlamentariske arbejde, siger han til Altinget./ritzau/

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: S bremser dansk økonomi med myter

Morten Løkkegaard
Socialdemokratiet har sammen med fagbevægelsen i årevis pustet til myten om, at østeuropæere, der arbejder i Danmark, dumper lønnen og forringer vilkårene for danskere. Problemet med den fortælling er bare, at det er forkert.

Blog: Informationsdeling ligger ikke i efterretningstjenesters DNA

Nauja Lynge
Alligevel ønsker man nu debat om placeringen af Center for Cybersikkerhed, som blev oprettet som en del af Forsvarets Efterretningstjeneste. Dermed er man så omsider åben overfor både kritik og løsningsforslag.

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her