Annonce
Politik

Journalist melder sig ind i kamp om Lundes folketingsstol

Birgitte Vinding vil være Ringkøbing-Skjerns nye kandidat i stedet for Esben Lunde. Nu bliver der kampvalg.

Der er lagt op til kampvalg i Venstres folketingskreds i Ringkøbing-Skjern om, hvem der skal afløse tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen som kandidat.

Således har endnu en Venstre-politiker meldt sig ind i kampen om folketingskandidaturet. Det er den 50-årige journalist Birgitte Vinding. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Hun skal dermed konkurrere med erhvervsdirektør Kenneth Mikkelsen.

Han var den første til at melde sig klar til at overtage pladsen, der bliver ledig, fordi Esben Lunde Larsen stopper i dansk politik på grund af et nyt job i en tænketank i USA.

Tilmeldingsfristen for kandidater udløber 1. august.

I sidste uge fortalte formand for Venstre i Ringkøbing-Skjern Hans Christian Tylvad til Altinget, at han håbede, at der ville melde sig flere end blot en enkelt kandidat.

Birgitte Vinding er født og opvokset i Stauning og kender derfor området godt. Desuden er Christiansborg heller ikke ukendt land for hende, da hun gennem 14 år var ansat i Det Konservative Folkepartis pressetjeneste.

På nuværende tidspunkt er hun ansat som kommunikationsmedarbejder på Biblioteket Kulturværftet i Helsingør, og inden da var hun i en årrække pressechef i Gigtforeningen.

Venstre-politikeren fortæller, at hun er på vej hjem til Vestjylland, hvor hun har mulighed for at overtage sine forældres gård.

Til Dagbladet Ringkøbing-Skjern fortæller hun desuden, at hun er nær veninde med formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund.

- Jeg tillader mig at tage æren for at have opdaget Pernille Vermund, som i dag er min nære veninde. Nogen vil nok spørge, hvorfor jeg ikke stiller op for Nye Borgerlige, men jeg har Venstre-blod i årerne, siger Birgitte Vinding.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan »næsten være lige meget«

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.s besparelser.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her