Grundejere skal søge om lov til kystsikring i kommunen

Fremover kan grundejere nøjes med at søge tilladelse til kystsikring i kommunen, viser nye lovforslag.

Artiklens øverste billede
Foto: Joachim Ladefoged

Grundejere med udsatte sommerhuse, som ligger faretruende tæt på havet, skal fremover kun søge om lov til at lave kystsikring ét sted: Hos kommunen.

Det fremgår af et lovforslag, som miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) torsdag fremsætter i Folketinget. Lovforslaget skal træde i kraft 1. september 2018.

Lovforslaget er inspireret af stormen Urd, der rasede i julen 2016 med vindstød op til 37,8 meter i sekundet ved Thorsminde.

Hidtil har grundejerne skullet søge såvel Kystdirektoratet som kommunen. Fremover kan kommunen give en tilladelse efter kystbeskyttelsesloven.

Kystdirektoratet hjælper stadig kommunerne med at vurdere den tekniske kvalitet af kystbeskyttelsen ved fællesprojekter. De rækker over længere kyststrækninger, hvor flere grundejere deltager.

Miljø- og Fødevareministeriet sender en vejledning i høring. Den skal hjælpe kommunerne med, hvordan udgifterne skal fordeles mellem de grundejere, som får gavn af kystbeskyttelsen.

Samtidig har ministeriet et rejsehold i oversvømmelse og erosion (nedslidning). Holdet kan undervise kommunernes medarbejdere.

Ministeren mener, at der har været for mange eksempler på, at der kan gå år, fra grundejere søger om kystsikring, indtil ejendommene kan blive beskyttet.

- De seneste års storme og oversvømmelser har med al tydelighed vist os, at det skal gå langt hurtigere. Kommunerne får nu kompetencen til at afgøre kystbeskyttelses-sager, siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Kommunerne er klar, siger Jacob Bjerregaard, som er formand for miljø- og forsyningsudvalget i Kommunernes Landsforening.

- Det er fortsat grundejerne selv, der har ansvaret for at beskytte deres grund, men med fremtidens klimaændringer er der behov for flere fælles løsninger mellem grundejere, siger Jacob Bjerregaard.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.