Annonce
Politik

Efter drama i Slagelse: Villum Christensen blev mødt af vrede demonstranter

Demonstranter var fredag mødt op for at lufte deres utilfredshed med samarbejdet mellem LA og S i Slagelse.

Jens Dresling

Pladsen foran Slagelse rådhus var fredag fyldt med demonstranter, som var utilfredse med den konstituering, der var i gang med at blive færdig på rådhuset.

- Ud med Villum, råbte demonstranterne i takt med henvisning til den aftale som Villum Christensen fra Liberal Alliance har indgået med Socialdemokraternes John Dyrby Paulsen.

Officielt: S og LA deler borgmesterpost i Slagelse

Aftalen betyder, at de to deler den næste borgmesterperiode med to år til hver.

Decemberkulden virkede ikke til at påvirke den utilfredse folkemængde, der stod med skilte med tekster som "Hvem bliver grillet af Villum næste gang".

Det var Slagelse-borgeren Jens Wurtz, der arrangerede demonstrationen. Han håbede på, at kunne sprede utilfredsheden blandt borgerne til politikerne, inden de skulle stemme om kommunens fremtid.

- Teateret, man har talt om de sidste fire år, det handler om, at Villum Christensen har haft ballede her i kommunen. Nu går han sammen med Socialdemokratiet, og nu kan de få fire år på samme måde med ustabilitet og mundhuggeri, sagde han.

Pludseligt spredte der sig jubelråb blandt demonstranterne.

I hjørnet af rådhuspladsen trådte den afgående borgmester i Slagelse Kommune, Stén Knuth (V), op.

Og som en anden form for helt, stillede han sig op på en blomsterkumme og modtog folkemængdens taknemmelighed.

- Tusind tak for de sidste fire år. Det har været en fornøjelse at være med, og det er ikke slut endnu. Så, kammerater, tak for nu, og tak fordi i kom, råbte Stén Knuth til et jublende publikum.

Da det kom til selve mødet, hvor kommunens nye borgmester skulle vælges, stoppede dramatikken ikke op.

Afstemningen gik ganske vidst i ro og mag, hvor John Dyrby Poulsen blev valgt som borgmester.

Men da Villum Christensen, der efter planen skal indtage borgmesterposten om to år, tog talerstolen for at forklare baggrunden for konstitueringen, blev han mødt med tilråb fra publikummet. En blandt publikum udvandrede med ordene:

- Det er en børnehave det her.

Overraskende løsning: LA og S skal dele borgmesterkæden i Slagelse

Roen faldt over salen, og mødet blev opløst. På vej ud fra mødet var Villum Christensen overrasket over utilfredsheden, men mener, at han har handlet retfærdigt.

- Det var udsædvanligt, når der var så mange mennesker. Jeg synes, at det var rimeligt at fortælle, hvad der skete på valgaftenen, så man får baggrunden for det valg, jeg har truffet, som ikke alle synes er rigtigt, sagde han.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Hun har et job, der ikke findes i Danmark

I Glasgow har 50-årige Pernille Sørensen fundet sit drømmejob som farmaceut. Her arbejder hun på lige fod med lægerne, når det gælder ordination af medicin. Denne mulighed eksisterer ikke i Danmark, som ifølge Pernille Sørensen er håbløst bagefter Storbritannien på det felt.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Gavner Dansk Industri Danmark?

Anders Vistisen
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant.

Blog: I 2017 tog islamiske terrorister 84.000 liv

Jaleh Tavakoli
121 forskellige grupperinger, i 66 forskellige lande. Truslen er global, de fleste ofre er dog muslimer. Denne form for terrorisme har kun været voksende, også i Vesten, og intet peger på, at den har toppet.
Annonce
Bolig
De har aldrig været i Japan: Men deres japanske have et sted i Nordjylland er et perfekt æstetisk chok
Parret fra Øland ved Brovst har altid været havemennesker, men en traditionel staudehaves vildskab var for kaotisk. I 2001 så de for første gang en japansk have, og inden længe var de i gang med at forvandle deres egen. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her