Politik

Utilfredse borgere vil demonstrere mod delt borgmesterpost

En gruppe borgere har arrangeret demonstration på Rådhuspladsen i Slagelse fredag for at vise deres utilfredshed med kommunens nye borgmestre.

John Dyrby Paulsen (tv.) og Villium Christensen (LA) skal dele borgmesterposten i Slagelse. Men det skaber utilfredshed blandt borgerne. Foto: Lars Krabbe.

"Slagelseborgere der forlanger omvalg." Det er navnet på en ny Facebook-gruppe med mere end 1000 medlemmer, der opfordrer til demonstration.

Gruppen er utilfreds med den aftale, som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance lavede torsdag ang. borgmesterposten i Slagelse Kommune.

John Dyrby Paulsen (S) og Villum Christensen (LA) er blevet enige om at dele posten i den kommende periode. 

Dele-borgmester: To halve borgmestre kan ikke anbefales

Slagelseborger Jens Wurtz er initiativtager til demonstrationen, som vil finde sted på Rådhuspladsen i Slagelse fredag kl. 14.00. Han har sendt en mail ud, hvor han opfordrer borgere til at deltage, skriver Tv 2.

I mailen gør han det klart, at han ikke mener, at man kan blive borgmester med 350 stemmer, som Villum Christensen har fået ved valget.

Henrik Karlsen, vagtchef ved Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi, tror det bliver en rolig demonstration. Han fortæller dog til Tv 2, at man alligevel sender en vogn ud for at være sikker.

Ny Slagelse-borgmester: Nogle gange fortryder jeg, at vi ikke fandt en anden kopimaskine

Forhandlingerne om en ny borgmester har været langvarig. Men ifølge John Dyrby Paulsen er aftalen med LA den eneste mulighed, hvis man skulle undgå at ende i en lodtrækning om borgmesterkæden.

Stik imod ønsket fra Villum Christensens liberale bagland i LA er han blevet det afgørende mandat i valget af en rød borgmester. Derfor måtte John Dyrby Paulsen afgive halvdelen af posten for at tilfredsstille LA.

»Ja. Det er for at få tingene til at gå op. Ellers havde han (Villum Christensen, red) ikke fået den mulighed. Det er prisen,« forklarer John Dyrby Paulsen til Jyllands-Posten.

Han ønsker dog ikke at svare klart på, om han rent faktisk går af i 2020, hvor Villum Christensen står til at kunne overtage kæden.

»Som der står i aftalen, så er der mulighed for det, hvis Villum Christensen ønsker det om to år,« udtaler John Dyrby Paulsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her