Politik

R-kandidat undskylder opførsel på valgnat efter at være blevet skældt ud på tv: »Jeg var ny og træt«

Radikales Bent Dyrberg kunne ene mand afgøre, hvem der skulle være borgmester i Skive.

Han stod i virkeligheden i en unik position, Bent Dyrberg fra Radikale Venstre, da der skulle vælges ny borgmester i Skive Kommune tirsdag aften og nat.

Med sit enlige mandat kunne han vælge, om borgmesteren skulle være fra Socialdemokratiet og hedde Peder Christensen, eller om det skulle blive til et genvalg for Venstres Peder Christian Kirkegaard.

Karsten Nielsen: »Jeg har ikke tænkt mig, at lægge mig ned på ryggen«

Alligevel er han nu endt med at stå i en situation, han er »oprigtig ked af«, og hvor han må erkende, at han »ikke levede op til mine egne forventninger til ordentlighed og inddragelse«.

Det skriver han i et læserbrev, der er blevet bragt i Skive Folkeblad under overskriften »Jeg har lavet fejl - undskyld!«.

»Forklaringerne er mange, jeg er ny i gamet, jeg har været syg i den sidste periode af valgkampen, jeg var træt, jeg var gennem det store følelsesregister med at være dømt ude, inde, ude igen og til sidst få det afgørende mandat. Det undskylder ikke, at jeg ikke bevarede overblikket og i det mindste hørte på, hvad Socialdemokratiet og andre havde at sige. Jeg er skuffet over min egen indsats i en afgørende fase af konstitueringen. Jeg kan desværre ikke gøre det om,« skriver han.

Overblik: Valgnattens største overraskelser og dramaer

Han endte - som læserbrevet indikerer - med at pege på Venstre, hvilket fik blandt andet Skive-Listen og SF til at skælde ham ud foran pressen og snurrende tv-kameraer.

»Synes du, at det er en god måde at starte et samarbejde på? Hvordan skal det her byråd komme til at fungere? I har bare fuldstændig vendt ryggen til os. I har ikke engang ville give os fem minutter!« sagde Anders Bøge fra SF på optagelser, der er blevet bragt af TV Midtvest.

»Jeg føler mig virkelig skuffet over, at du ikke vil snakke med os. Det er for at sige det helt ærligt«, supplerede Marianne Fejerskov fra Socialdemokratiet.

Overblik: Et udpluk af de mest dramatiske borgmestervalg

Bent Dyrberg håber nu, at partierne kan genskabe tilliden til hinanden og fortsætte et konstruktivt samarbejde.

»Når forhandlingerne fortsætter igen på tirsdag, vil jeg gøre, hvad jeg kan, for at Socialdemokratiet, SF og SkiveListen bliver imødekommet. Jeg håber ikke mine fejltrin kommer til at stå i vejen for en bred konstituering og et godt og konstruktivt samarbejde i det kommende byråd. Det har vores by og egn fortjent,« skriver han i læserbrevet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her