Politik

Karsten Nielsen: »Jeg har ikke tænkt mig at lægge mig ned på ryggen«

Venstre-borgmesteren Tobias Birch Johansen har slet ikke opgivet kampen om borgmesterposten på Læsø.

Den siddende borgmester på Læsø, Tobias Birch Johansen (V), kæmper for at beholde posten. Foto: Morten Pihler

Intet er tilsyneladende hugget i sten, hvis man spørger Tobias Birch Johansen (V). I hvert fald ikke konstitueringer.

Han har ikke lagt skjul på, at han er særdeles utilfreds med, at ø-kommunen Læsø står til at få en borgmester fra Dansk Folkeparti, og han er klar til at kæmpe for at holde fast i borgmesterkæden.

Onsdag aften lykkedes det ellers Socialdemokratiet, DF og Læsø Listen at tale sig frem til en aftale, der betyder, at Karsten Nielsen (DF) skal overtage borgmesterposten fra Troels Birch Johansen, men torsdag formiddag har Venstre-manden åbnet for nye forhandlinger med Socialdemokratiets Folmer Hjort.

Overblik: Et udpluk af de mest dramatiske borgmestervalg

Troels Birch Johansen er klar til at åbne døren for, at borgmestertitlen måske i stedet kan gå til socialdemokraten, siger han til TV 2 Nord. Han har dog heller ikke opgivet selv at indtage borgmestersædet.

»Hvis man kigger overordnet på det, har Folmer alle muligheder. Han står som niende mand mellem de to firemandsgrupper. Han kan vælge lige, hvad han vil,« siger Birch Johansen til TV2 Nord.

Folmer Hjort har sagt til mediet, at han er overrasket over meldingen. Han havde regnet med at den dør var lukket, men hans telefon er åben, konstaterede han, der endnu ikke havde hørt fra borgmesteren, da mediet fangede ham.

Karsten Nielsen har på baggrund af Venstres bejleri til Folmer Hjort valgt at indkalde kredsen til et møde senere torsdag. Den ellers nyvalgte borgmester var godt klar over, at Venstres Tobias Birch Johansen ikke ville opgive uden kamp.

»Det er spillets regler. Jeg vidste godt, at det var en mulighed, hvis man kan få splittet os. Jeg håber selvfølgelig på, at vi holder sammen i den nuværende kreds, det er klart. Jeg ved overhovedet ikke, hvordan det ender, men nu mødes vi i aften,« siger Karsten Nielsen til Jyllands-Posten.

Karsten Nielsen, der er bankdirektør i Nordjyske Banks afdeling på Læsø og aldrig før har været opstillet til byrådet, har tidligere meldt ud, at han var overrasket over at blive peget på til borgmesterposten. Han har dog ikke i sinde at opgive borgmesterposten igen.

»Jeg har ikke tænkt mig, at lægge mig ned på ryggen. Hvis den nuværende aftale holder, og vi får den endelige konstituering, så er jeg mere end klar på de udfordringer, der måtte komme. Ikke for min egen skyld, men for Læsøs,« lyder det fra Karsten Nielsen.

DF kuppede sig til borgmesterpost: »Det er kraftedeme ikke respektfuldt over for vores borgere«

Der sidder bare ni personer i kommunalbestyrelsen på Læsø, hvor Venstre er blevet det største parti med fire mandater. Læsø Listen og DF har hver to mandater, mens Socialdemokratiet har et enkelt.

Og de fem mandater har de øvrige partier indledningsvist brugt til at vippe Venstre-borgmesteren ud af stolen, hvilket han ikke reagerede positivt på, eftersom Venstre havde fået 37,1 pct. af stemmerne.

»Jeg er fandeme flov. Jeg er simpelthen flov. Vi sidder på en tredjedel af alle vælgerne på Læsø. Læsøs ubetinget største parti er blevet sat uden for indflydelse. Det er kraftedeme ikke respektfuld over for vores borgere,« sagde Troels Birch Johansen til Ritzau oven på nyheden om aftalen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her