Annonce
Mad & Vin

Kok fra Svinkløv Badehotel i kamp om verdensmestertitel

Kenneth Hansen, som betragtes som en af landets bedste kokke, skal repræsentere Danmark ved Bocuse d'Or.

For to år siden fik Kenneth Hansen en sølvmedalje ved de europæiske mesterskaber og kom på en 6.-plads ved verdensmesterskabet i Lyon. Foto: Gregers Tycho

Køkkenchef Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel i Nordjylland skal repræsentere Danmark ved det uofficielle europa- og verdensmesterskab for kokke, Bocuse d’Or.

Det oplyser Bocuse d'Or Danmark og brancheorganisationen for hoteller og restauranter, Horesta, i en pressemeddelelse.

Kenneth Hansen var også dansk kandidat for to år siden. Dengang fik han sølvmedalje ved de europæiske mesterskaber og kom på en 6.-plads ved verdensmesterskabet i Lyon.

- Jeg er utrolig glad for igen at skulle repræsentere Danmark ved Bocuse d'Or, og jeg er til fulde klar over det pres, der hviler på mine skuldre. Jeg er meget stolt af den tiltro, I har vist ved at kåre mig til kandidat, lyder det fra kokken i en skriftlig kommentar.

Danmarks kandidat til Bocuse d’Or blev fundet mandag i en konkurrence på Hotel- og Restaurantskolen.

Her skulle fem konkurrencedeltagere tilberede en temaret, som er en veganerret og en kødret, hvor hovedelementerne i opgaven var Bresse-kylling og skaldyr.

Hos Horesta glæder man sig over en stærk dansk deltager.

- Danmark har utrolig stolte traditioner i Bocuse d'Or med en række sølvmedaljer og så selvfølgelig guldet til Rasmus Kofoed i 2011, siger administrerende direktør Katia K. Østergaard.

- Med Kenneth Hansen som deltager igen føler vi os overbeviste om, at endnu en topplacering er på vej til Danmark, siger hun.

Inden Kenneth Hansen kan deltage ved verdensmesterskabet i Lyon i 2019, skal han dog først kvalificeres ved europamesterskabet i Torino i juni 2018.

Det er dog aldrig glippet for en dansk deltager at komme med i kampen om at blive verdens bedste kok.

Kenneth Hansen overtog driften af det historiske badehotel Svinkløv Badehotel tilbage i 2015.

Hotellet brændte natten til 26. september sidste år ned til grunden. Det var en defekt tørretumbler, der var skyld i branden.

Ingen mennesker kom til skade ved branden. Arbejdet med at genrejse det nedbrændte badehotel er begyndt.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her