Noma er verdens femtebedste restaurant

Noma, Geranium og Relæ er at finde på prestigefyldt liste over verdens 50 bedste spisesteder.

Artiklens øverste billede
Noma er den femtebedste restaurant i verden - og hele tre af de 50 bedste ligger i Danmark.

Tre af verdens 50 bedste restauranter ligger i Danmark.

I hvert fald hvis man skal stole på listen fra World's 50 Best Restaurants, der blev offentliggjort mandag aften i New York.

Noma, der flere år har toppet listen, indtager en femteplads, mens Geranium - den eneste danske restaurant med tre michelinstjerner - er placeret som nummer 28.

Relæ er for andet år i træk blevet kåret til verdens mest bæredygtige restaurant og fik en samlet placering som nummer 40 i top-50. Alle tre spisesteder ligger i København.

Listen er sammensat af en gruppe af knap 1000 ledende skikkelser inden for den internationale restaurationsbranche.

Horesta, hovedorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet i Danmark, kalder listen et sted "for de ypperste spisesteder i verden".

- De flotte danske placeringer vil helt sikkert give endnu flere internationale madelskere lysten til at søge mod Danmark, når sulten for både oplevelser og gastronomi skal stilles, siger Katia K. Østergaard, der er topchef i Horesta, i en pressemeddelelse.

Den italienske restaurant Osteria Francescana er for første gang nummer et på listen. Den overhaler spanske El Celler de Can Roca, der i år må tage til takke med andenpladsen.

Der er restauranter fra 23 lande på seks forskellige kontinenter på årets liste fra World's 50 Best Restaurants. Spanien fylder godt i toppen med tre steder i top-10.

Danske Noma toppede senest listen i 2014, men rykkede sidste år ned som nummer tre og har altså nu taget to skridt yderligere tilbage på 2016-listen.

Jyllands-Posten har besøgt den trestjernede El Celler de Can Roca, der rummer en bemærkelsesværdig historie om tre catalanske brødres avantgardistiske leg med lokale madtraditioner, der på 30 år har forvandlet dem fra nobodies til gastronomiske superhelte. En betegnelse, som den kulinariske begavelse bag succesen, Joan Roca, dog tager afstand fra i dette eksklusive interview. Han vil hellere tale om smag og om at give frem for at tage.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.