Kenneth er verdens bedste kok: »Drømmen er endelig gået i opfyldelse«

Den danske kok Kenneth Toft-Hansen vandt onsdag aften Bocuse d'Or sammen med sit team efter mere end et års forberedelser.

Artiklens øverste billede
Kenneth Toft-Hansen (til venstre) og assistenten Christian Wellendorf kunne onsdag aften lade sig hylde som vindere af Bocuse d'Or i Lyon i Frankrig. Foto: Jean-Philippe Ksiazek / AFP

Onsdag aften vandt kokken Kenneth Toft-Hansen det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d’Or. Da Jyllands-Posten talte med ham, var han naturligvis en glad mand.

Hvad betyder sejren for dig?

»Det er betyder meget at begå sig på den helt store scene. Drømmen er endelig gået i opfyldelse.«

Hvorfor tror du, at dommerne valgte jer som vindere?

»Vi havde forstået opgaven på en rigtig god måde og havde den rigtige tilgang. Kalvekammen skulle være ovnstegt og vi benyttede af noget velsmagende fedt. Vi fandt en god balance på chartreuse som skulle indholde ragout af skaldyr og grøntsager. Vi fandt en god balance mellem retterne og smagene og det lykkedes vi med at eksekvere på dagen og var lige det bedre end de andre.«

Hvordan skal guldet fejres?

»Med masser af champagne! Og en stor fest med de godt 100 danskere, der er hernede, samt sponsorerne.«

Du blev far i sidste uge og har nu vundet Bocuse d’Or. Hvordan har den seneste tid været?

»Den har været fuldstændig vanvittig magisk. Det har været helt fantastisk. Det er uden tvivl den største uge i mit liv.«

I 130 dage har han sammen med sit faste assistent, kokken Christian Wellendorf, været isoleret i et køkken i Valby, som er identisk med det køkken i Lyon.

Hvordan har dit arbejde med din assistent Christian Wellendorf været?

»Han er fuldstændig fantastisk. Det er en ung mand med stor selvindsigt. Han er virkelig dygtig til at arbejde fokuseret og har leveret varen hele vejen igennem. Så cadeau til ham. Det er lige så meget hans fortjeneste, at vi står med guldet her i dag.«

Du blev nummer seks i Bocuse d’Or i 2015. Hvad var anderledes denne gang?

»Vi havde en rigtig god dag i køkkenet, og vi lavede ikke så mange fejl. Samtidig har vores hold, der har været med hele vejen, hjulpet os frem.»

Til maj vender du tilbage til Svinkløv Badehotel, der genåbner efter branden i 2015. Hvad skal du lave indtil da?

»Jeg skal hjem og arbejde stenhårdt på at gøre det hele klar. Vi skal finde alt det søde personale, der skal tage imod vores gæster.«

Og hvordan bliver det at vende tilbage til Svinkløv efter denne her oplevelse?

»Det bliver helt fantastisk. Jeg savner Vesterhavet helt vildt, så jeg glæder mig til at komme hjem og gå en lang tur ude ved Svinklovene og nyde den sjældne natur vi har deroppe.»

Er du træt nu, eller har du energi nok til at feste i aften?

»Lige nu er der ingen træthed. Det er ren adrenelin jeg kører på,« afslutter Kenneth Toft-Hansen.

Kenneth Toft-Hansen under Bocuse d'Or i Lyon i Frankrig. Foto: Andreas Stenmann.

I finalen, der fandt sted i Lyon i Frankrig dystede 24 internationale teams med to retter.

Den første ret var en fransk form-ret ’chartreuse’ med østers og muslinger og 50 procent grøntsager.

Den anden ret var kalvekam med garniturer, som skulle have et nationalt islæt.

I alt havde deltagerne 5 timer og 35 minutter til at tilberede de to retter. Retterne blev serveret for dommerne med 10 minutters mellemrum.

Ved EM i Torino sidste år fik Kenneth Toft-Hansens team bronze. De var blot få point efter Sverige, som fik sølv. Norge endte med at vinde guld. For at komme med til Bocuse d’Or skal man opnå en plads i top 10 ved EM.

I sine forberedelser har Kenneth Toft-Hansen haft et tæt samarbejde med kokken Rasmus Kofoed, der har fungeret som træner og mentor. Kofoed vandt selv Bocuse d’Or i 2011.

Sammen med sin kone Louise er Kenneth Toft-Hansen forpagter på Svinkløv Badehotel. Planen er, at hotellet genåbner til maj.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.